середа, 23 липня 2014 18:15

Матимемо "донецький синдром" — експерт

Матимемо "донецький синдром" — експерт
фото: kp.ua

Після війни на Донбасі українці будуть іншими. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

"Зараз здобуваємо трагічний воєнний досвід. Матимемо "донецький синдром". Які будуть наслідки— невідомо. У Сполучених Штатах був "в'єтнамський", у Радянському Союзі — "афганський" синдром. Зрозуміємо, що патріотизм — це не лише вишиванка, синьо-жовтий прапор. Любити державу — це чесно і віддано їй служити. Тепер загартовуємося за радикальною системою. Хворобу можна подолати лише подолавши кризовий момент. Сьогодні ми це робимо. Якщо не звільнимось від російського тиску, то нас винесе в євразійський простір. Звідти вже не повернемося. Центрально-європейський поїзд рушив років 10 тому. Україні треба будь-що зачепитися за останній вагон. Зараз — остання можливість зробити це", - зауважив він.

За його словами, зараз люди на Донбасі хочуть спокою.

"Донеччину й Луганщину використовують як інструмент. Якщо регіон відірвуть, то його використовуватимуть як залізну трубу. Нею постійно підважуватимуть Україну. Тому завдання жителів Донбасу — не дозволяти себе обдурювати.

Він не потрібен Росії. У них є Кузбас (Кузнецький вугільний басейн на півдні Західного Сибіру. — ред), де вугілля дешевше й калорійніше", - наголосив Магда.

 

Зараз ви читаєте новину «Матимемо "донецький синдром" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути