Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2012 14:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Брюссель не влаштує лікування Тимошенко в межах України - джерело

Брюссель не влаштує лікування Тимошенко в межах України - джерело
Лікування Тимошенко за кордоном додасть балів Партії регіонів - джерело. Фото: ua.politics.comments.ua

Для Брюсселя дозвіл для екс-прем'єра Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном буде розглянуто як позитивний сигнал доброї волі з боку Києва та допоможе зняти політичне напруження з цього питання.

Про такі очікування з боку ЄС у вирішенні цього питання повідомило агентству "Інтерфакс-Україну" на умовах анонімності високопоставлене джерело.

"Для Брюсселя дозвіл Тимошенко лікуватися в Німеччині буде хоч якимось сигналом доброї волі з боку Києва, як позитивний сигнал, тому що багато хто вже втратили надію на те, що питання Тимошенко хоч якось вирішуватиметься українською стороною. Хоча, навіть якщо вона і поїде до Німеччини, то рано говорити про те, що взаємини між Україною і ЄС можна буде відновити, але політичне напруження з питання Тимошенко можна буде зняти", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко проситиме німецьких лікарів ще раз приїхати до Тимошенко

Відповідаючи на запитання про те, що якщо Тимошенко не буде відправлено ??на лікування за межі України, але тільки за межі колонії, співрозмовник агентства категорично висловився проти такого сценарію. "Брюссель не влаштує лікування Тимошенко в межах України, тому що немає впевненості в тому, що її будуть лікувати нормально. Це не додасть балів Києву", - пояснив він.

Крім того, відправка Тимошенко на лікування до Німеччини, як переконане джерело, також допоможе і самій Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі лікарі підтвердили: Тимошенко серйозно хвора

"Якщо їй дозволять лікуватися за кордоном, це допоможе і Партії регіонів уникнути проблем на виборах, бо в будь-який момент міжнародні спостерігачі можуть сказати, що оскільки Тимошенко в тюрмі, і вона не може брати участь, нам складно визнати ці вибори відповідними міжнародним стандартам. Тому для Партії регіонів добре, якщо Тимошенко буде перебувати на лікуванні за кордоном під час виборчої кампанії", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Брюссель не влаштує лікування Тимошенко в межах України - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути