понеділок, 22 листопада 2010 18:06

Бродський упевнений, що Янукович підпише Податковий кодекс

Бродський упевнений, що Янукович підпише Податковий кодекс

Глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський вважає, що Президент України Віктор Янукович має підписати Податковий кодекс. Також він сподівається, що глава держави його підпише, оскільки в іншому випадку Україна може очікувати банкрутство.

Про це Бродський заявив сьогодні на брифінгу.

"Якщо Президент не підпише Податковий кодекс, то я не знаю, які будуть дії уряду і що буде з державою. Я хочу підкреслити, що з десяти країн, які голосують у МВФ про надання нам кредитів, у семи за останній рік збільшився пенсійний вік, зросли податки, а громадяни цих країн є донорами МВФ, звідки гроші потім надходять до нас. Тобто вони дотують те, що ми не платимо податки, те, що ми йдемо на пенсію набагато раніше, ніж вони. І я думаю, що нам просто не дадуть більше цих грошей, і існує дуже великий ризик взагалі банкрутства держави ", - зазначив Бродський.

За його словами, щоб цього не відбулося, необхідна детінізація української економіки.

Також, згідно із законодавством, 1 грудня необхідно буде розглядати закон про державний бюджет на 2011 рік, і було б логічно, якби він розглядався на новій податковій базі.

Бродський припустив, що Президент України може кілька статей прийнятого Податкового кодексу визнати неприйнятними і запропонувати змінити їх, але в цілому документ підписати.

У такому разі, за його словами, у влади з'явиться час, щоб переглянути та удосконалити проблемні статті.

"Але я майже впевнений, що Податковий кодекс Президент підпише, тому що у нас іншого шляху немає", - додав він.

Разом з тим, Бродський вважає, що вже в середу Податковий кодекс підпише Голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Ми побачимо його на сайті Верховної Ради вже з урахуванням всіх виправлень, які були прийняті у парламенті, і коли це буде, ми почнемо по кожному розділу роз'яснювати і на своєму сайті оприлюднимо наше бачення норм кодексу", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні в Києві підприємці протестують проти нового Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою минулого тижня.

Вони почали свою акцію на площі Незалежності, після чого дійшли до Адміністрації Президента з вимогою до Януковича накласти вето на цей Податковий кодекс.

Учасники акції протесту підприємців чекали до 18:00 відповіді від Адміністрації Президента України з приводу ветування прийнятого Податкового кодексу.

За матеріалами ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Бродський упевнений, що Янукович підпише Податковий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути