Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2007 09:43

Британська еліта попрохала Путіна відновити мир в Чечні

Більше ста представників політичної та культурної еліти Великобританії написали відкритий лист президентові Росії Володимиру Путіну з вимогою використати його останній рік при владі для відновлення "миру і законності" в Чечні.

Під посланням стоять підписи колишнього постійного секретаря МЗС Великобританії в уряді консерватора Джона Мейджора Малкольма Ріфкінда, глави Ліберально-демократичної партії Мензіса Кемпбелла, а також його попередника на цій посаді Чарльза Кеннеді.

Лист, написаний за ініціативою "друга" Ганни Політковської, директора "Форуму за мир в Чечні" Айвара Амудсена, також підписали новеліст лорд Брегг, сценарист Том Стоппард, філософи Алан де Боттон і Андре Глюксманн, а також сценарист і режисер Адам Кертіс.


У посланні відмічено, що "ми більше не можемо мовчати перед лицем безперервних порушень прав людини і військових злочинів у Чечні". "Цим листом ми хочемо привернути увагу громадськості до жахливої ситуації в республіці та закликати президента Путіна зробити невідкладні дії для відновлення миру і правопорядку в Чечні", - пишуть автори листа.

На їхню думку, нинішній режим чеченського президента Рамзана Кадирова - "це не багато більше ніж режим залякування й утисків". "Незважаючи на численні свідоцтва правозахисних організацій про військові злочини, що тривають в Чечні, та замовчування цих даних, світова спільнота залишається безмовною", - відмічено в посланні, повідомляє Lenta.ru, посилаючись на газету The Independent.

Зараз ви читаєте новину «Британська еліта попрохала Путіна відновити мир в Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути