четвер, 18 липня 2019 18:04

Боти генерують 87% негативних коментарів про діяльність Гройсмана - медіа-дослідження

Боти генерують 87% негативних коментарів про діяльність Гройсмана - медіа-дослідження
За даними партії "УКРАЇНСЬКА СТРАТЕГІЯ ГРОЙСМАНА", 589 мережевих ботів поширюють виключно негативні оцінки щодо Гройсмана. Фото: kmu.gov.ua

Серед усього масиву негативних і критичних коментарів у Facebook до заяв прем'єр-міністра Володимира Гройсмана частка ботів становить 87%.

Це означає, що майже 9 з 10 негативних оцінок публікуються штабами опонентів, а не реальними людьми.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного VoxUkraine спільно з компанією Artellence.

В рамках дослідження було встановлено, що більшість топ-політиків України використовує ботів. Зокрема, в інтересах Володимира Зеленського використовується 27926 бот-акаунтів, Петра Порошенка - 20065, Святослава Вакарчука - 823, Юлії Тимошенко - 821.

Дослідники відносять до ботів акаунти в Facebook, що мають кілька специфічних ознак: відсутність фото в акаунті; відсутність географічних "прив'язок"; мала кількість друзів. Головна ознака бота - частота коментарів. В середньому, боти коментують пости в 15 разів частіше, ніж реальні користувачі.

За даними партії "УКРАЇНСЬКА СТРАТЕГІЯ ГРОЙСМАНА", 589 мережевих ботів поширюють виключно негативні оцінки щодо Гройсмана. Крім того, негативні коментарі цілеспрямовано публікують боти, які паралельно ведуть агітацію на користь політичних конкурентів партії прем'єр-міністра.

Найбільш часто використовують лексику ненависті боти, що працюють в інтересах екс-президента Порошенка, так звані "порохоботи".

В "УКРАЇНСЬКІЙ СТРАТЕГІЇ ГРОЙСМАНА" підкреслюють, що соціологи зафіксували довіру до дрем'єр-міністра на рівні 20%. А 12,7% громадян хотіли б бачити Гройсмана на чолі Уряду після виборів. Ці показники ніяк не співвідносяться з кількістю негативу щодо Гройсмана та очолюваної ним партії, опублікованого в коментарях на сторінках Facebook.

Якщо не враховувати негативні коментарі бот-акаунтів, частка позитивних і нейтральних оцінок діяльності Гройсмана становить близько 90%, негативних або критичних - менше 10%.

Також VoxUkraineі Artellence проаналізували сторінки в Facebook 332 ЗМІ і 62 політиків і партій. В результаті аналізу було визначено топ-10 новин, в коментарях до яких частка ботів найбільш висока.

Сім з цих десяти новин присвячені заявам і повідомленням про діяльність Гройсмана. Частка негативних бот-коментарів в цих новинах становить до 50%. У такій спосіб опоненти прем'єр-міністра намагаються сформувати негативну громадську думку про партію "УКРАЇНСЬКА СТРАТЕГІЯ ГРОЙСМАНА" і її лідера.

Володимир Гройсман звернувся до правоохоронних органів з вимогою встановити, хто є замовником і виконавцем кампанії по дискредитації демократичних партій.

"В останні тижні запущена цілеспрямована брудна політтехнологічна гра, яка охопила ЗМІ і соціальні мережі. Її суть така: "Не голосуйте за демократичні партії, тому що вони - непрохідні, а голосуйте тільки за одну партію - Петра Порошенка... Хотів би звернутися до Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України. Одного разу, коли позначена особистість хотіла облаштувати по країні сітку скупки голосів, Національна поліція не дала цьому статися", - заявив Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «Боти генерують 87% негативних коментарів про діяльність Гройсмана - медіа-дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути