пʼятниця, 02 листопада 2007 18:56

Бойко прогнозує зростання цін на російське ядерне паливо для України

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко прогнозує зростання цін на ядерне паливо для українських атомних електростанцій, що закуповується в Російській Федерації, в 2008 році на 25%. Про це він заявив сьогодні на нараді в Кабінеті міністрів з питань ціноутворення.

"Перш за все, ми повинні піти за оптимістичним, на наш, погляд сценарієм, із закупівлі ядерного палива у наших російських партнерів - це приблизно 25% збільшення ціни. Враховуючи вартість палива в собівартості електроенергії, що вироблюється нашими АЕС, це для нас поріг, який є недостатньо чутливим, і ми на це розраховуємо", - сказав Бойко.

Нагадаємо, в даний час монопольним постачальником ядерного палива для українських АЕС є російська корпорація "ТВЕЛ".

ДП НАЕК "Енергоатом" - енергогенеруюча компанія України, що експлуатує всі діючі АЕС країни: Запорізьку, Хмельницьку, Рівненську і Південно-Українську. Україна займає 5-е місце в світі за часткою енергії, що виробляється АЕС, в загальному енергобалансі (46,9% за підсумками 2006 року).

Відповідно до узгодженого "Енергоатомом" і "ТВЕЛ" графіком, всього в 2007 році планувалося здійснити 11 поставок СЯП для 1-го, 2-го, 3-го і 5-го енергоблоків Запорізької АЕС, 1-го і 2-го Рівненської АЕС, 1-го і 2-го Хмельницької АЕС, а також для 1-го, 2-го і 3-го енергоблоків Південно-Української АЕС. Ще 4 поставки "ТВЕЛ" заплановані в першій половині 2008 року для 4-го і 6-го енергоблоків Запорізької АЕС, а також для 3-го і 4-го Рівненської АЕС. Таким чином, в 2007 - першій половині 2008 року планується освіжити паливо на всіх 15 енергоблоках, що експлуатуються "Енергоатомом", передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бойко прогнозує зростання цін на російське ядерне паливо для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути