пʼятниця, 11 травня 2007 15:18

Бойко: Ціна на російський газ для України зросте в наступному році

"Переговори про постачання російського газу в Україну почнуться у вересні. З огляду на рівень стратегічного партнерства між нашими країнами, ми не очікуємо істотного зростання", - сказав Бойко в інтерв"ю російському виданню "Время новостей".

"Позиція уряду полягає в тому, що зростання ціни на газ не повинно перевищувати рівень інфляції, тобто 10%. Хоча принципове рішення про ціну на газ ухвалюється на політичному рівні прем"єрами двох країн", - додав він.

Коментуючи негативні висловлювання президента Віктора Ющенка про те, що в угодах по газу з Росією не зафіксована формула розрахунку ціни на газ, Бойко сказав:

"Заяви президента свідчать про вкрай спрощене розуміння ситуації тими, хто готує йому інформацію. Плачков та Івченко, які на початку 2006 року ледь не довели країну до енергетичної кризи, спотворюють ситуацію в надії повернути колишні позиції".

"Україна сьогодні не закуповує російський газ, тому претензії до російського уряду безглузді. Наш баланс складається із середньоазіатського, переважно, туркменського, газу, що закуповується по 100 дол. на кордоні Туркменістану й Узбекистану. З урахуванням транспортування на дві тисячі кілометрів його ціна для України складає 130 дол. за тисячу кубометрів. От і вся формула", - додав він, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Бойко: Ціна на російський газ для України зросте в наступному році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути