понеділок, 02 серпня 2010 11:54

Бойко божиться, що "Нафтогаз" програв Фірташу через Тимошенко

Бойко божиться, що "Нафтогаз" програв Фірташу через Тимошенко

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко стверджує, що зміна тактики "Нафтогазу" в Стокгольмському суді відбулася за ініціативи колишнього керівництва держави.

Про це він сказав в інтерв'ю "Сегодня", коментуючи заяви Юлії Тимошенко про те, що представники "Нафтогазу" відмовилися від позовних вимог і програли суд у Стокгольмі.

"Це не ми, а вони (Тимошенко) відмовилися. Коли "Нафтогаз" отримав листа з "Газпрому" з проханням не вплутувати їх у цю справу, представники Кабміну Тимошенко тут же поміняли свою позицію, що привело в підсумку до програшу в суді", - сказав Бойко.

Він також виступає за оприлюднення усієї переписки "Газпрому" та "Нафтогазу України" з цього питання.

"Думаю, треба оприлюднити всю цю переписку "Нафтогазу" і "Газпрому", тоді всі питання відпадуть. Ми вже потім отримали такий важкий спадок, коли з двох зол довелося обирати менше: віддавати грошима, як вимагав РУЕ, або газом", - додав він.

При цьому Бойко зазначив, що уряд "нікуди не поспішає".

"Поки вивчаємо рішення суду, йдуть переговори з "Газпромом", щоб ця ситуація була врегульована без порушення газового балансу країни. Це ключовий момент. Ніхто не збирається передавати 11 млрд куб м газу і залишати населення наступної зими без тепла", - сказав він.

На питання, чи можливо, що Україна не визнає це рішення і відмовиться його виконувати, Бойко відповів:

"Це повинні сказати юристи. Я можу відповісти одне: у нас немає можливості віддавати в таких обсягах ресурси, які, до речі, невідомо куди зникли. Це повинні розслідувати правоохоронні органи", - підкреслив чиновник, додавши, що керівництво держави не має віддавати газ "за усяку ціну".

Зараз ви читаєте новину «Бойко божиться, що "Нафтогаз" програв Фірташу через Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути