четвер, 15 липня 2010 20:13

Дмитро Фірташ провів газ у рідне село

2,7 млн грн виділив власник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ, 45 років, на газифікацію рідного села Синьків Заліщицького району Тернопільщини. Газовий факел тут запалили 7 липня. Синьків розміщений за 150 км від Тернополя і за 28 км від Заліщиків. Тут є 436 дворів, 1201 житель.

— Ми понад шість років чекали газу. Раніше дровами, вугіллям палили. Якби не Дмитро, нічого не було би, — розповідає голова Синьківської сільради Ганна Підгірна, 52 роки. — Він у нас такий гарний, добрий і розумний. То небесна благодать, що є така людина. Інший про батьків забуває. А він не тільки до мами приїжджає, а й селу весь час помагає. От і тепер знову 17 комп"ютерів передав, ксерокс, мультимедійну дошку. Ми за його здоров"я і здоров"я його родини щонеділі в церкві молимося.

Проклали 6,5 км газопроводу високого тиску, щоб провести паливо.

— У 2006–2007 роках із державного бюджету на газопровід виділили близько 450 тисяч гривень. Щоб від першої хати провести газ по всьому селу, з кожної хати треба 1,5–2 тисячі гривень. Для людей це дорого. Але Фірташ обіцяв посприяти й допомогти грошима, щоб до морозів люди мали тепло, і зробив, — говорить голова Заліщицької райради Володимир Чухрій, 48 років.

Власник "РосУкрЕнерго" і раніше допомагав своєму селу — за його гроші перекрили дах школи, купили оргтехніку. Перші комп"ютери в Синьківській школі з"явилися ще 10 років тому, придбали спортивний інвентар у дитячий садок та реставрували церкву.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Фірташ провів газ у рідне село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути