вівторок, 09 лютого 2010 17:05

Богатирьова вважає, що Янукович – це шанс ліквідувати "лінію розколу"

Богатирьова вважає, що Янукович – це шанс ліквідувати "лінію розколу"

Вибори Президента в Україні завершилися перемогою опозиції, і її лідер, Віктор Янукович, отримав прямий мандат довіри українського народу. Про це йдеться у розповсюдженій сьогодні заяві секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової. "Вибори Президента України засвідчили спільну високу політичну культуру, відкритість суспільства і змагальність за політичну владу. Дискусії між політиками та суспільством були забезпечені та захищені свободою слова. Українські журналісти показали себе як професійний і незалежний інститут неупередженої інформації та ключового майданчика суспільного діалогу. Завдяки цьому виборчі штаби кандидатів у президенти були змушені діяти відкрито, не допускаючи масових "брудних технологій". Це дало шанс виборцям перейти від сприйняття політики в біло-чорних фарбах до широкої ліберальної гами, до готовності приймати власні, альтернативні рішення, до толерантності в дискусіях територіальних громад. Це забезпечило високу ступінь громадянського спокою та реально ліквідувало штучно створену "лінію розколу", - йдеться у заяві.

Богатирьова підкреслює, що Україна "отримала шанс забезпечити правонаступництво влади". "Вона має негайно зосередитися на протидії ключовим внутрішнім і зовнішнім викликам та загрозам. Необхідно швидко та ефективно діяти в умовах реальної нової політичної більшості навколо новообраного Президента України для захисту національних інтересів. Ми можемо мати дієву, амбітну та ідеологічно передбачувану опозицію. Зважаючи на великий досвід у владі, вона здатна і зобов"язана працювати спільно із новообраним Президентом, новою політичною більшістю та її урядом в напрямку розбудови України як сильної європейської держави", - заявила Богатирьова.

За її словами, це зобов"язує переможця виборів Президента України, згідно із положенням Конституції, приступити до виконання своїх обов"язків в інтересах нації і для захисту суверенних позицій української держави у світі, а переможеного - визнати легітимність волі українських виборців і виконати важливу функцію "вартового демократії".

"Це укріпить саму демократію в Україні, зробить її вже традиційною. Мирність, безконфліктність переходу влади засвідчить зрілість не тільки 36 мільйонів виборців в Україні, але й політичну відповідальність еліт, які програли змагання за владу. Саме вони сьогодні несуть основну відповідальність за громадянську стабільність, національну злагоду і зменшення загроз суверенним інтересам всім без винятку громадянам України. Світ аплодує переможцю виборів Віктору Федоровичу Януковичу. Ще більше він готовий аплодувати Юлії Тимошенко, яка, після оприлюднення офіційних результатів Центральною виборчою комісією виборів Президента України, публічно визнає їх, як це історично роблять політичні лідери сучасних демократій", - сказано у заяві Богатирьової, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова вважає, що Янукович – це шанс ліквідувати "лінію розколу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути