вівторок, 09 лютого 2010 11:41

Янукович спробує заручитись підтримкою Центру і Заходу - The Guardian

Янукович спробує заручитись підтримкою Центру і Заходу - The Guardian

Президентські вибори в Україні були вільними і в цілому справедливими, і Росія не втручалася в процес, пише сьогодні британська газета The Guardian.

"У цьому сенсі "помаранчева революція", яка потрясла країну п"ять років тому, не пройшла безслідно", - йдеться в редакційній статті.

На думку видання, "до жалю любителів ґеппі-ендів, перемогла не та людина. Віктор Янукович, підтасоване обрання якого в 2004 році викликало масові протести в Києві, повертається до влади як гідний кандидат, обраний справедливим шляхом".

"Головний лиходій подій п"ятирічної давнини зрештою отримав найбільшу вигоду від "помаранчевої революції", - повідомляє газета.

У щоденнику вважають, що "тепер основне завдання Януковича полягатиме у відновленні економіки, що страждає від серйозної нестачі фінансових коштів".

Національна валюта за два роки втратила половину вартості, відзначає видання.

"Багато що залежатиме від якостей людей, які оточують нового президента, і від його здатності протистояти кумовщині та корупції", - підкреслює The Guardian.

На думку газети, "Янукович також спробує подолати глибокий етнічний розкол в Україні. Він був обраний за рахунок голосів російськомовних східних і південних регіонів країни, і основним вирішальним випробуванням його президентства стане здатність заручитись підтримкою україномовних Центру та Заходу".

"Відносини Януковича з російськими сепаратистами Криму прохолодні", - додає The Guardian.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Янукович спробує заручитись підтримкою Центру і Заходу - The Guardian». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути