Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2010 09:31

WP: Тимошенко - загроза для "помаранчевої революції"

WP: Тимошенко - загроза для "помаранчевої революції"

Американська газета The Washington Post в своїй редакційній статті ставить питання: "Чи зможе українська демократія пережити президентські вибори?".

На думку видання, перемога Віктора Януковича ще не знаменує кончину "помаранчевої революції".

"Янукович отримав урок з подій 2004 року і нині ідентифікує себе швидше з великими українськими промисловцями, аніж з Путіним", - пише видання.

Як йдеться в статті, для "помаранчевої революції" небезпечні не конкретні кандидати або їхня політика, а антидемократичні методи.

"У цьому сенсі на даний момент головна загроза виходить від Тимошенко, якщо вона оскаржить результати виборів в суді і необґрунтовано заявить про порушення", - повідомляє газета.

Якщо Янукович в довгостроковому плані проявить повагу до свободи ЗМІ, почне боротися з корупцією і зміцнювати суди, а також проводити чесні вибори, Україна залишиться незалежною європейською державою, і авторитарний проект Путіна буде приречений на невдачу", пише видання, закликаючи Захід не відвертатися від України: саме зараз справа "помаранчевої революції" потребує підтримки.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «WP: Тимошенко - загроза для "помаранчевої революції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути