неділя, 14 травня 2017 20:28

Блискучі розмови із Трампом, Путін на гачку, російська футболка сина – 10 цитат Порошенка

Блискучі розмови із Трампом, Путін на гачку, російська футболка сина – 10 цитат Порошенка
"Ще є майже два роки президентських повноважень" - Порошенко. Фото: Gazeta.ua

У неділю, 14 травня, президент Петро Порошенко провів велику прес-конференцію. Вона тривала 2 години.

Gazeta.ua пропонує 10 цитат спілкування президента із журналістами.

Безвіз і "русский мир"

"Безвізовий режим - це гігантський крок до Європи. Це подолання наслідків Переяславської ради. Вихід України з так званих пострадянських держав, які в Росії зневажливо називають "ближним зарубежьем". Тепер хіба що божевільні можуть вважати Україну частиною "русского мира". Україна - це частина об'єднаної Європи від Лісабона до Харкова".

Новий голова Нацбанку

"Це може відбутися і до літніх парламентських канікул, щоб ми не чекали осені. Думаю, що ця новина вже може бути достатньою".

Плівки Онищенка

"Не чув і не збираюся чути…Російські паспорти всім не дають. Тому раджу приїхати в Україну, дати відповідні свідчення, докази. Сприяти притягненню всіх до відповідальності: хто давав, кому давав, за що давав, що просили, які обласні ради, які народні депутати, які політичні сили, за що там вони голосували".

Другий термін

"Ще є майже два роки президентських повноважень. У Конституції написано, що кожен громадянин, який має 35 років, може балотуватися у президенти. Поки ще зарано говорити щодо складу потенційних президентських кандидатів".

США і Трамп

"Було декілька телефонних розмов із президентом Трампом. Дуже блискучих. Розмовляв із віце-президентом Пенсом. Мав дуже детальну розмову з держсекретарем Тіллерсоном. Ми достатньо ефективно співпрацюємо з Конгресом".

Путін і окуповані території Донбасу

"Російська Федерація видала відповідний указ президента Путіна про визнання фейкових документів ЛНР-ДНР. Це стосується і номерних знаків, і водійських прав і свідоцтв на реєстрацію власності. Де-факто це означає, що Росія прийняла рішення конфіскувати власність української держави і громадян.

Маємо кардинальні зміни в ситуації із розширенням рубльової зони на окуповані території. Представники місії ОБСЄ не мають можливості розраховуватися в українських гривнях. Це також свідчення російського суверенітету на окупованих територіях".

"Мінськ"

"Є пропозиції - давайте відріжемо цю землю, давайте її подаруємо Путіну, давайте стіну побудуємо. Давайте забудемо про Донбас. Бо ми його ніби-то ніколи не повернемо. Мені із ними не по дорозі.

Знаєте чим відрізняється сьогоднішня ситуація у нас від трагедії в Осетії, Абхазії під час вторгнення російських військ, Придністров'ї, Сирії? Під Мінськими угодами є підпис Путіна. Більше ніде немає. Це дає можливість Росію і Путіна притягти до відповідальності".

Російська футболка сина

"Ця фотокартка з Instagram. Вона стосується ночі на Хелловін. І це був вертеп. Там зображені 14-15-річні хлопці. Вони не політики. Я розцінюю навіть у вертепі, на Хелловін, таку поведінку абсолютно неприйнятною. Із цього приводу у мене була розмова з сином. Запевняю, я знайшов правильні слова, щоб він все зрозумів".

Дружина на телеканалі Ахметова

"У нас дуже демократичні стосунки в родині. Дружина веде активну громадську діяльність. Щодо того, що вона збирається знімати цикл передач, не політичних абсолютно, вона зі мною не радилась. Я подивився анонс – мені сподобалось".

"Дупа" на Євробаченні

"Пісня переможця із Португалії мені дуже сподобалась. Дуже сподобався виступ Onuka, Джамали. Дуже-дуже, якби не... Але все рівно сподобався. Бо завжди знайдеться хтось, хто вискочить і щось продемонструє. Вважаючи, що це свобода. Дуже погано, коли в такий спосіб люди знаходять можливість самовиражатися. 200 мільйонів дивиться Україну, десятки тисяч людей і волонтерів зробили надзусилля, щоб показати Україну світу. І тут вилазить одна, вибачте на слові, дупа. Яка думає, що це те, що має бачити світ з Україною. Я розчарований, але свято не вдалося зіпсувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко несподівано скасував виступ перед фіналом Євробачення

11 травня Рада ЄС затвердила рішення про надання громадянам України безвізового режиму. Петро Порошенко заявив, що зміг виконати одну зі своїх передвиборчих обіцянок.

Зараз ви читаєте новину «Блискучі розмови із Трампом, Путін на гачку, російська футболка сина – 10 цитат Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути