пʼятниця, 01 червня 2012 15:34

Бізнесмен Новинський "за видатні заслуги" отримав громадянство України

Бізнесмен Новинський "за видатні заслуги" отримав громадянство України
Друга найбагатша людина України тепер має громадянство країни. Фото: focus.ua

Відомому бізнесменові, президентові і співвласникові "Смарт-холдингу" Вадиму Новинському, який народився в Російській Федерації та проживає в Києві, надано громадянство України за видатні заслуги перед країною.

Відповідний указ президента Віктора Януковича № 360 від 29 травня оприлюднений на сайті глави держави в п'ятницю.

Інвестиційна діяльність групи компаній "Смарт-холдинг" (Київ) сфокусована на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи. Найбільшою інвестицією групи є 23,75% участь в капіталі міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", яка об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США з виручкою в 2011 році $ 14,2 млрд. Партнером "Смарта" з цього холдингу є СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова, якій належить 71,25% "Метінвесту".

На початку цього року "Смарт" заявив про створення галузевих холдингів Smart Energy, Smart Maritime Group і Smart Development для диверсифікації бізнесу, зберігаючи основним напрямком групи металургію. Крім того холдинг володіє активами у фінансовому секторі, контролюючи банки "Юнекс" і БМ Банк, а також активами в сільському господарстві та переробці.

В кінці 2010 року в ході боротьби за нафтогазову компанію Regal Petroleum на лондонській фондовій біржі офіційно повідомлялося, що партнером В.Новінского по "Смарт-холдингу" є російський громадянин Андрій Клямко.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен Новинський "за видатні заслуги" отримав громадянство України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути