субота, 21 квітня 2012 17:23

Спецтема: Скандальна забудова Андріїівского узвозу

Господарювання Ахметова у Києві назвали гіршим за німецьку окупацію

Господарювання Ахметова у Києві назвали гіршим за німецьку окупацію
У Русі не вірять в обіцянки забудовників відновити Андріївський узвіз. Фото: nrusumy.org

Окупаційна влада руйнує Київ, а те, що вона зробила з Андріївським узвозом - це акт вандалізму.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Народного Руху України, про це заявив заступник голови НРУ, лідер Молодого Народного Руху Іван Крулько.

"Німці, коли зайшли в Київ, такого не робили, не знищували історичні будівлі, як це робить нинішня влада. Це підтверджує тезу про те, що ця влада є окупаційною для України. Вони – "временщєкі", які прагнуть лише побільше вкрасти, вивезти закордон, розмістити на банківських рахунках в офшорних зонах, а для українців - залишити пустелю", - відзначив Крулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозвіл на забудову Андріївського узвозу дав замміністра культури

На його думку, так чинять люди, для яких Київ є чужим містом.

"Вони взагалі не розуміють цінності цих будівель. Для них фінансові інтереси та особиста вигода перевищують все. І той цинізм, котрий починає панувати в Україні, котрий стосується історичної пам'яті, просто вражає", - наголосив політик.

Водночас Крулько висловив сумніви щодо того, що забудовники виконають свої обіцянки  "відбудувати ці всі будівлі ще краще, ніж вони були".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія СКМ поверне первісний вигляд зруйнованих фасадів - Ахметов

"Нагадаю, що вони пообіцяли відбудувати знищені будівлі, проте це обіцянка дана виключно з метою мінімізації іміджевих ризиків, і зробили вони це тільки після того, як збурилась громадськість", – підсумував партієць.

Нагадаємо, 10 квітня компанія "ЕСТА холдинг" знесла три будівлі на Андріївському узвозі. На їхньому місці мали побудувати 8-поверховий торговий центр. Згодом, під натиском громадськості власник компанії - мільярдер Ринат Ахметов - відмовився від будівництва торгового центру, пообіцяв відновити фасади знесених будинків та передати ділянку громаді Києва.

Зараз ви читаєте новину «Господарювання Ахметова у Києві назвали гіршим за німецьку окупацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути