Ексклюзиви
субота, 21 квітня 2012 16:46

Спецтема: Скандальна забудова Андріїівского узвозу

Захисники Андріївського узвозу просили Попова "спуститись на землю"
21

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Сьогодні, 21 квітня, на Михайлівську площу Києва прийшли громадські активісти і небайдужі кияни, які виступили проти забудови Андріївського узвозу. Усього акція зібрала більше тисячі людей.

Люди тримали плакати: "Старий Київ – серце України", "КиївЗрада – головний ворог киян!", "Будували наші діди, руйнують – зайди", "Попов, не будь Черновецьким! Спустись на землю!" та інші.

А також скандували: "Забудові – ні!", "Ні – руйнації!", "Київ належить нам!", "Банду геть!".

На збудованій біля пам'ятника княгині Ользі сцені виступали організатори акції, активісти та культурні діячі. Так зокрема, свою позицію висловили Євген Сверстюк, Артем Полежака, Фагот (гурт ТНМК) та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко прийшов на мітинг у підтримку Андріївського узвозу

Розважали людей також гурти "Дахабраха", "Тінь сонця" та інші.

Через півгодини після початку акції розпочався дощ, але люди, які прийшли на Михайлівську площу не розійшлись. Годину учасник акції стояли під парасольками і слухали виступаючих зі сцени.

Справжній ажіотаж серед людей викликав бутафорний синій кіт, імітація того, що є на Пейзажній алеї. Десяток людей "змійкою" носили саморобний виріб по всьому периметру площі. Особливо кіт, який за словами організаторів, є захисником Андріївського, припав до душі дітям.

На площі переважно зібралися кияни, більшість з яких прийшли на акцію цілеспрямовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозвіл на забудову Андріївського узвозу дав замміністра культури

"Ми прийшли в підтримку Андріївського узвозу. Пейзажна алея і Андріївський узвіз - це місце нашого дитинства, для нас це безцінне місце. Ми прийшли сюди, бо дізналися, що його руйнують, що у когось піднялася рука на наші київські святині. Андріївський узвіз - це обличчя Києва, це як Арбат у Москві", - розповіла киянка Тетяна.

Вона додала: "Те, що Ахметов пропонує - це моторошно. Якщо зруйнували, то хоча б щось подібне збудувати треба, щоб не псувати Андріївський узвіз. Ми сподіваємося, що перемога буде за нами".

Тим часом дощ не вщухав, та людей менше не ставало.

Лідер гурту ТНМК Фагот зі сцени наголосив: "Таке враження, ніби погода не хоче захищати Київ. Нас постійно випробовує хтось на міць. Але всі з парасольками, ніхто не йде. Мені здається, що ми все ж відвоюємо те, що належить нам".

Зараз ви читаєте новину «Захисники Андріївського узвозу просили Попова "спуститись на землю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути