пʼятниця, 14 січня 2011 13:58

Білозерська заперечує, що поширювала ролик про підпал офісу "регіоналів"

Білозерська заперечує, що поширювала ролик про підпал офісу "регіоналів"

Журналіст Олена Білозерська заперечила, що знімала і поширювала ролик про спробу підпалу офісу Партії регіонів у Києві.

Як розповіла вона Gazeta.ua, посилання на "ютубівський" ролик прислали першого січня.

"Ролик знятий мобілкою, а потім зміксований. Під лівацьку пісню двоє кидають у вікно пляшку із коктейлем Молотова. Є ще там п'ятикутна зірка із зображенням черепа. Підписано "Бунт. Бригада Українського Народного Терору". Ролик поганої якості. Я у себе на блозі розмістила це посилання. Написала, що сам ролик не розміщу", - сказала Білозерська.

Блогер нагадала, що міліціонери Печерського райвідділу міліції Києва прийшли робити обшук 12 січня о 8-й ранку. Було четверо оперативників і двоє понятих з юрфаку Інституту Поплавського. Перегорнули все вверх дном в квартирі і забрали три мобілки і всю оргтехніку.

Під час розслідування справи про підпал в офісі ПР було встановлено, що блогер начебто розповсюджувала відеоролик про підпал в інтернеті зі свого блогу.

Адвокат журналістки Сидір Кізін пояснив, що Олена допитувалась як свідок.

"Інакше й бути не могло. У її діях немає складу злочину. Олена, по-перше, не розповсюджувала ролика, вона лише написала замітку про цю подію і розмістила її на сайті свого інформагентства "Бути поряд". В цій замітці вмістила посилання на ролик на You Tube. Олена виконувала свою роботу. Обшук, зроблений у її квартирі, це намагання влади залякати журналіста", - підкреслив юрист.

Одразу після обшуку Олену разом із адвокатом доправили до райвідділу міліції. Допит тривав більше п'яти годин. Наступного дня після обшуку та допиту журналістці повернули мобільники і фотоапарат. Комп'ютер не віддали.

Нагадаємо, в ніч з 31 на 1 січня 2011 року в Києві невідомі підпалили будівлю громадської приймальні Партії Регіонів. У вікно першого поверху хрущовки кинули пляшку із запальною сумішшю. Наступного дня в інтернеті з'явився відеоролик підпалу.

Блог Білозерської 12 січня відвідали дев'ять тисяч людей. Олені пишуть з усіх регіонів України, Австралії, Бельгії, Німеччини. Пропонують допомогу.

Нагадємо, ВО Свобода заявила, що в середу вранці київська міліція обшукала квартиру відомої журналістки і блогера Олени Білозерської нібито в рамках кримінальної справи у зв'язку з діяльністю ВО Тризуб ім. Степана Бандери.

Зараз ви читаєте новину «Білозерська заперечує, що поширювала ролик про підпал офісу "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути