Ексклюзиви
середа, 28 грудня 2022 19:55

Білий дім серйозно взявся за іранські дрони - ЗМІ

Білий дім серйозно взявся за іранські дрони - ЗМІ
Білий дім надає допомогу у протидій іранським дронам. Фото: eastnews.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена розробила масштабну програму для перешкоджання розробці іранських дронів та їх передачі Росії.

Білий дім активізував роботу після того, як у безпілотниках знайшли західні технології. Про це пише The New York Times.

Американці вже надають українським військовим інформацію про локації, де росіяни готують дрони до запуску. Компанії США передали Україні пристрої, які можуть виявляти ворожі безпілотники на далеких відстанях. Їх включили і до пакетів військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили частину іранських дронів з нової партії

Тему іранських дронів американські чиновники обговорювали з представниками Ізраїлю. Там мають досвід підриву іранської ядерної програми. Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван минулого тижня проводи такі обговорення.

За даними NYT, Білий дім доручив вжити жорстких заходів щодо американських компаній, чиї технології виявили в іранських дронах.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії ударних безпілотників задля використання їх проти України.

У листопаді офіційний Тегеран вперше публічно визнав постачання дронів-камікадзе РФ. Однак з обмовкою: безпілотники передали нібито до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях.

Нещодавно Росія отримала від Ірану ще одну партію дронів, якими атакувала Україну. РФ передали 250 дронів Shahed 136, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім серйозно взявся за іранські дрони - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути