Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2018 18:47

Бійка в Раді розвіяла міф про чоловічу силу "Опоблоку" - Басараб

Бійка в Раді розвіяла міф про чоловічу силу "Опоблоку" - Басараб
20 грудня у сесійній залі побилися народні депутати. ФОТО: Володимир Струмковський

20 грудня у Верховній Раді депутат від "Народного фронту" Юрій Береза побився з "опоблоківцями" Юрієм Бойком та Нестором Шуфричем. Останній спровокував бійку, здерши з трибуни плакат з написом, що політик Віктор Медведчук - агент президента Росії. Плакат причепив "Народний фронт".

"Кілька днів тому Нестор Шуфрич уже зривав такий плакат. Думаю, він хотів показати лояльність до свого давнього приятеля. Нічим іншим такої поведінки пояснити не можу. Гра на камеру. Він очевидно потім хотів подзвонити Медведчуку і прозвітувати", - прокоментував Gazeta.ua 41-річний політолог Михайло Басараб.

За його словами, сутичка не пішла на користь репутації "Опоблоку": "Юрій Береза розвіяв міф про чоловічу силу "Партії регіонів" і її спадкоємців. Вирубив одразу двох найбільших так званих мачо, показав, що їхній мачизм десь трошки нижче. Шуфрич і Бойко постійно формували цей імідж: Бойко колись ударив Олега Ляшка, Шуфрич постійно лізе в бійки, обидва демонструють зухвалу поведінку і впевненість у собі. "Партія регіонів", коли переважала, часто вдавалася до сили, у бандитській манері зчиняла бійки. Це був один з коників, фішка ПР, тепер "Опоблоку". Нині це сигнал для виборців, які цінували його за цю силу. Він зазнав особистісних та електоральних втрат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про бійку в Раді: Шуфрич зірвався, бо не виконав завдання

Шуфрич зірвав плакат після ухвалення законопроекту, за яким УПЦ МП має змінити назву, вказавши належність до РПЦ. Шуфрич начебто помітив кнопкодавство і вимагав переголосування. На це спікер ВР Андрій Парубій відповів: "Не біснуйтеся, бо мені доведеться вас перехрестити".

Парубій підписав законопроект і направив президенту.

Зараз ви читаєте новину «Бійка в Раді розвіяла міф про чоловічу силу "Опоблоку" - Басараб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути