четвер, 20 грудня 2018 19:48

Експерт про бійку в Раді: Шуфрич зірвався, бо не виконав завдання

Експерт про бійку в Раді: Шуфрич зірвався, бо не виконав завдання
Шуфрич спровокував бійку в парламенті. Фото: Володимир Струмковський

Член "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич, імовірніше за все, повинен був попередити голосування щодо перейменування УПЦ МП.

Про це сказав політичний експерт Олександр Палій в ефірі телеканалу "Прямий".

"Шуфрича накрутили або замовили скандал. Зірвати голосування не вийшло. Розуміючи, що він провалив завдання, вирішив вигородити себе перед тими, хто його туди послав... Пригнали туди (під ВР) масовку з кількасотень людей. Її довго збирали, із великими труднощами. А потім усе зривають. Зрозуміло, у них певне розчарування", - сказав експерт.

Він наголосив, щоб перевірити цю теорію, потрібно запитати про це у самого Шуфрича. А його слова "на 180 градусів будуть відрізнятися від того, що було насправді".

"Чимало проросійських депутатів бажали збереження гібридного статусу Російської церкви в Україні, яка маскується під українську. Ми маємо гібридну війну і маємо гібридну церковну організацію. Вона намагається видати себе за те, чим не є - бреше навіть у самій назві", - сказав Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пояснили процедуру перейменування російської церкви

15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники 3 православних церков України ухвалили рішення про утворення Православної церкви в Україні та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія.

20 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви. Зранку під парламент звезли людей, які влаштували акцію проти перейменування УПЦ МП.

Після голосування у залі сталася бійка між представником "Народного фронту" Юрієм Березою та "опоблоківецем" Нестором Шуфричем.

Зараз ви читаєте новину «Експерт про бійку в Раді: Шуфрич зірвався, бо не виконав завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути