четвер, 21 червня 2018 16:19

Без недоторканності політичну опозицію пересаджають - нардеп

Без недоторканності політичну опозицію пересаджають - нардеп
Віктор Чумак переконаний, що парламент проголосує за скасування недоторканності в догоду президенту. Фото: cheline.com.ua

Скасування депутатської недоторканності дасть президенту додаткові важелі впливу на Верховну Раду. Це знищить політичну опозицію.

Таку думку висловив народний депутат Віктор Чумак в кулуарах парламенту.

Він пояснив, що недоторканному нардепу можуть, наприклад, підкинути наркотики, тут-таки затримати і ніхто про це не дізнається.

"Депутатський імунітет дається для того, щоб скоєння злочину мало публічний розголос, щоб це відбувалося на очах у людей. Коли це проходить через відповідну процедуру, цьому вірять. Якщо просто так робитимуть (арештовуватимуть. - Gazeta.ua), ми позбавимося політичної опозиції - її пересаджають. Усі ходитимуть доторканними і голосувати, як скаже той, у кого в руках булава, Генеральна прокуратура, СБУ, НАБУ", - сказав Чумак.

Він переконаний, що політична воля і голоси за скасування недоторканності у парламенті будуть.

"Це ж мрія будь-якого українського президента - зробити парламент пластиліновим - що хочеш, те й ліпи", - зазначив Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасування недоторканності нардепів перенесли на наступну сесію

Конституційний суд визнав конституційними обидва законопроекти про скасування депутатської недоторканності. Один подали 158 народних депутатів. Інший - президент. У президентському законопроекті пропонується скасувати недоторканність з 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Без недоторканності політичну опозицію пересаджають - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути