понеділок, 11 червня 2012 22:32

Беркут уже 3 години тримає в кільці 16 опозиціонерів біля "Олімпійського"
14

Станом на 22:00, 16 прихильників опозиції, які несли до "Олімпійського" банери, направлені проти влади та Євро-2012, досі стоять в оточенні 50 "беркутівцями" біля Центральної синагоги.

Як розповів Gazeta.ua телефоном з місця події народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко, міліція не випускає затриманих із кільця. Натомість до місця події підігнали ще один автозак.

"Очевидно, чекають, доки стемніє й стане трохи менше людей на вулиці, щоб тоді нас завантажити й забрати у відділок", - сказав Одарченко.

Нагадаємо, сьогодні, 11 червня близько 19:00 колона прихильників опозиції йшла у напрямку до "Олімпійського". Група з приблизно 30 осіб несла прапори України та "Батьківщини". Біля Центральної синагоги їх зустріла група з 50 "беркутівцями" та оточила в кільце.

Після цього активісти намагалися розвернути два банери. Але один невідомий пробрався через оточення до активістів та почав видирати транспарант. Через це виникла сутичка. На землі опинилися двоє людей, один із яких - "беркутівець".

У результаті заворушення невідомому вдалося захопити банер та втекти у невідомому напрямку. Після цього 16 активістів залишилися у кільці.

"Я народний депутат, моє прізвище Одарченко. Завтра кожного з вас оточать у такий кордон і будуть бити оці от... Люди, подивіться, що відбувається! Вони повидирали наше майно, плакати, де ми критикували Януковича. І зараз оцим кордоном не випускають нас. Вони на нас руки підіймають. Як тоді вони будуть ставитися до кожного громадянина України", - вигукував із оточення опозиційний нардеп.

Через 10 хвилин після інциденту до місця події підігнали автозак. Навколо кільця зібралося чимало людей, серед яких іноземні фанати. Деякі навіть пропонували активістам воду. Серед оточених також опинився кореспондент Gazeta.ua.

"Ми йшли мирною ходою. Нас оточили й побили, - розповідає кореспонденту Gazeta.ua в кільці Арсеній Пушкаренко, голова молодіжного руху Києва. - На викраденому плакаті був стилізований символ Євро-2012 і прапор України, зображений за гратами. На одній гілці була зображена Юлія Тимошенко, а на іншій Юрій Луценко. Тобто ми хотіли провести таку акцію, яка відбулася у Варшаві на відкритті "Євро". Коли наша діаспора разом із поляками розвернула там аналогічний банер".

"У Варшаві ця акція відбулася мирно, ніхто нікого не бив, усі сфотографувалися, все було добре. Тому що це нормальна європейська держава. Нас же, ви бачите, взяли в кільце. Ми навіть не встигли нічого розвернути, просто йшли, вони нас оточили, побили, а провокатори відібрали наші банери. Мені це нагадало зараз Білорусь, де переодягнений ОМОН б'є людей. Це ще одне підтвердження, що в Україні немає демократії", - додав Пушкаренко.

Зараз ви читаєте новину «Беркут уже 3 години тримає в кільці 16 опозиціонерів біля "Олімпійського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути