вівторок, 05 червня 2012 15:28

Бригінець отримав від "Беркуту" по ребрах і нанюхався сльозогінного газу

Бригінець отримав від "Беркуту" по ребрах і нанюхався сльозогінного газу
Олександр Бригінець дістав синці у бійці з "Беркутом". Фото: obozrevatel.com

Під час сутички під Верховною радою депутат Київради Олександр Бригінець отримав синці на ребрах та ногах, а також надихався сльозогінним газом.

"Щойно пив каву, з'ясував, що на ребрах синці, на ногах. Били ж ногами. Ніби не помічаєш, а потім ходити не можеш. Точно сказати скільки людей постраждало не можна. Доречі, і Зорян Шкіряк, і Одарченко, і Турчинов, і я - всі попали під цей газ. Нам було не до того, щоб звертати увагу на свій стан здоров'я. Ми прийшли, щоб влада побачила. Не спустимо їм з рук", - сказав політик.

За його словами "беркутівці" били мітингувальників ногами, руками, дубинами та обломками прапорів.

"Сказати конкретно, кому дали по голові важко, тому що били і наліво і направо. Я кілька разів піднімав шоломи "беркутівців" і просив фотокореспондентів знімати обличчя тих людей, які били мітингуючих. Так що сказати важко. Точно знаю, що газ застосовували кілька разів. І біля Верховної ради, і біля фанзони Євро - 2012 на Хрещатику. Більше того газ застосовували, незважаючи на те , що інші "беркутівці" були без захисного обладнання. Вони мали протигази, але не могли їх надіти. Дісталося і іхнім, і нашим. Своїх вони використовували як м'ясо, щоб нам зробити гірше", - додав Бригінець.

За його словами, затримували багатьох, наприклад, "нунсівця" Олеся Донія.

"Один з моїх колег Олексій Гетьман попав до лікарні. Йому поламали ребра. Зараз йшли до Донія, якого затримала міліція. Але тільки- но зустріли по дорозі людей, які кажуть, що його щойно випустили. Затримували Карпу. Зараз сказати важко, хто і де. Думаю, що розбір польотів буде трохи пізніше. Приємно, що з нами був "Удар". Фактично об'єднана опозиція разом із "Ударом" діяли спільно. Шкода, що "Свобода" діяла окремо", - зауважив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Бригінець отримав від "Беркуту" по ребрах і нанюхався сльозогінного газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути