вівторок, 26 березня 2013 03:46

Білоруське посольство не захотіло вислухати вимоги українських націоналістів

Білоруське посольство не захотіло вислухати вимоги українських націоналістів
Мітинг під посольством Білорусі. Фото: www.poryad.com

У посольстві Республіки Білорусь в Україні відмовились прийняти звернення представників ВО "Свобода", Конгресу українських націоналістів, УНА-УНСО та низки українських громадських організацій з нагоди відзначення у Білорусі Дня волі.

Про це Gazeta.ua повідомив голова руху солідарності "Разом", лідер ГО "Білоруський центр" В'ячеслав Сівчик.

За словами активіста, у зверненні українські громадські діячі привітали білоруську націю з великим національним святом — 95-ю річницею Білоруської Народної Республіки.

"Українці побажали братньому білоруському народу стати справжнім господарем на свої землі", - зазначив Сівчик.

Разом з тим, активісти заявили про свій рішучий протест брутальним вчинкам білоруської влади, яка позавчора застосувала силу до білоруських та українських патріотів, які святкували День волі в Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідеру студентського руху України заборонили в'їзд до Білорусі

"По закінченню заходу працівники міліції затримали вісім учасників, троє з яких – громадяни України. На всіх затриманих складені протоколи про правопорушення. Для них передбачено покарання до 15 діб адміністративного арешту", - уточнили учасники акції.

На їхнє переконання, затримання мають безпідставний характер і не відповідають формату самого заходу, який був виключно мирним.

"Ми рішуче вимагаємо визволення всіх затриманих у Мінську активістів і звертаємо увагу на те, що регулярні арешти громадян України на території Республіки Білорусь спровоковані імперськими силами і  направлені на розрив одвічної українсько-білоруської дружби", - наголосили громадські діячі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців судитимуть за непокору білоруській міліції

Крім того, за інформацією Сівчика, під посольством Білорусі патріоти вимагали визволення білоруських політв`язнів: Миколи Автуховича, Ігора  Аліневича, Олеся Бяляцького, Євгена Васьковича, Андрія Гавдукова, Зміцера  Дашкевича, Миколи Дзядка, Едуарда  Лобова, Олександра  Молчанова, Артема  Прокопенка, Павла Северинця, Миколи Статкевича, Олександра Францкевича.

Зараз ви читаєте новину «Білоруське посольство не захотіло вислухати вимоги українських націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути