понеділок, 18 березня 2013 19:33

У нас демократія не гірша, ніж в США і ЄС - Лукашенко

У нас демократія не гірша, ніж в США і ЄС - Лукашенко
Фото: obozrevatel.com

Білоруська демократія - не гірше, ніж в країнах Європи та США. Про це заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко.

"Абсолютно не гірше, повірте. Хочете, я вам доведу, що у нас немає диктатури?", - Сказав він в інтерв'ю телеканалу Russia Today.

За його словами, він не може бути диктатором на зразок Сталіна, тому не має необхідних ресурсів. "Я ж в обнімку з ядерними боєголовками не сплю? Ні. У мене вуглеводневої сировини не стільки, скільки в Уго Чавеса в Венесуелі було? Ні. У мене природного газу не стільки, як у Російській Федерації. Взагалі ми його не добуваємо. І так далі і тому подібне. У нас що, населення півтора мільярда, як у Китаї? ", - пояснив Лукашенко.

Він запевнив, що Білорусь "не страждає ніяким глобалізмом" і прагне лише "знайти своє місце під цим сонцем і жити, як нормальна цивілізована середньоєвропейська держава".

Лукашенко також відкинув звинувачення в тоталітаризмі білоруської політичної системи, зазначивши, що незалежна Білорусь і її національні інтереси не всіх влаштовують. "Лукашенко дуже жорстко дотримується курсу незалежності. І всі хочуть сьогодні порвати Білорусію на клапті - в плані економіки. Теж не подобається, ні там, ні там. Ось він такий, от такий він весь сякий", - сказав глава держави.

Крім того, Білорусія дратує тим, що тут немає повальної приватизації, та жорсткої владою, через що в країні важче красти. "У нас, дійсно, жорстка система влади, де особливо не розгуляєшся і в парламенті мордобоєм займатися не будеш. Розумієте, коли влада роз'єднана: повноваження парламенту, повноваження уряду, у президента жодних повноважень - тоді легше зводити, розводити, битися. А в результаті народ буде страждати. Тоді можна легше привласнити, приватизувати якесь підприємство за безцінь. Їм це не подобається. Їм от треба ось це. Що стосується свободи слова, плюралізму і іншого, та киньте ви! Хіба можна? Ми оточені практично - в сучасному Світ особливо - всіма засобами масової інформації, скажімо так ", - додав Лукашенко.

Відзначимо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко відомий своїми хльосткими безсторонніми заявами на адресу як західних лідерів, так і білоруських чиновників. В опозиційній і західній пресі його іменують не інакше як "останній диктатор Європи".

Зараз ви читаєте новину «У нас демократія не гірша, ніж в США і ЄС - Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути