Ексклюзиви
неділя, 12 серпня 2012 22:09

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Бажання Януковича відредагувати "мовний" закон - це лицемірство і цинізм" - Заєць

"Бажання Януковича відредагувати "мовний" закон - це лицемірство і цинізм" - Заєць
Іван Заєць: Янукович мав ветувати мовний закон. Фото: www.radiosvoboda.org

Президент Віктор Янукович не хоче і не буде змінювати "мовний" закон, бо інакше він би його ветував.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Іван Заєць.

Він наголосив, що робочау група для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні, яку було створено разом із підписанням "мовного" закону Януковичем – це блеф.

"Це лицемірство і цинізм. Президент повинен був однозначно накласти вето на "мовний" закон. Він знав, що цей закон — це зміїна отрута для української державності, суспільства і влади. Але він погодився на те, щоб заприскнути цю отруту",- наголосив він.

Нардеп додав: "Потім він надавав обіцянки про те, що цей закон буде вдосконалений, що буде створений и державний орган з мовної політики, що буде програма розвитку української мови. Він почав говорити, що він таким чином виробить протиотруту, що він виправить цю ситуацію. Це ліцемірство і цинізм. Якби він був справжнім гарантом і державником, то він просто наклав би на нього вето".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: Доручити Азарову розвивати українську — все одно, що поставити шакала стерегти стадо

"Цей закон є елемент геополітичної спецоперації антиукраїнських сил, коріння якої знаходиться у Москві. Це спецоперація по тому, щоб запустити розкол між українцями, запустити протистояння між регіонами, між окремими людьмии і, в решті-решт, ліквідувати українську державу", - підкреслив Заєць.

Політик пояснив: "Наша влада фактично прийняттям цього "закону" і підписанням його президентом засвідчила, що теперішній владний режим — це лише інструмент у руках чужеземної держави із ліквідації української державності".

Президент також міг повернути "мовний" закон на доопрацювання до Верховної Ради, але він цього не зробив, підкреслив нардеп:

"Якби він справді хотів удосконалити цей законопроект, якби вони дорожили честю державного службовця, то вони б сказали: добре, накладаємо вето, чи давайте повернемо цей документ до Верховної Ради із зауваженнями президента по кожній конкретній статті. Це ж у нашій практиці робилося не раз. Але він не пішов на цей шлях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи будуть розширювати сферу дії "мовного" ??закону

"Тепер замість однієї української України, де гарантуються права національних меншин буде створено 18 "Україн": угорська, румунська, болгарська Україна і т.ю і за цими "Українами" будуть стояти сусідні держави. Це підриває і владу Януковича, бо тоді Янукович не потрібен. Але вони все рівно ідуть на всі ці речі", - підсумував Заєць.

Зараз ви читаєте новину «"Бажання Януковича відредагувати "мовний" закон - це лицемірство і цинізм" - Заєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

144

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути