середа, 24 липня 2013 17:09

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Батьківщина" очікує на закриття "газової" справи проти Тимошенко до кінця жовтня

"Батьківщина" очікує на закриття "газової" справи проти Тимошенко до кінця жовтня
Сергій Пашинський. Фото: tvi.ua

В українського уряду залишилось лише три місяці для вирішення "газової" справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Тому у ній пора ставити крапку.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат, заступник голови парламентської фракції ВО "Батьківщина" Сергій Пашинський.

Політик, зокрема, розповів про стан вирішення листопадової скарги у справі Тимошенко Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ).

"За мірками Європейського суду скарга була розглянута дуже швидко", - зазначив Пашинський.

За його словами, вже мала місце офіційна комунікація між ЄСПЛ та Кабміном України, наслідком якої стало висунення кількох вимог до нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко буде скаржитись до ЄСПЛ, бо їй досі не забезпечили належного лікування

"Перше — визнати справу незаконною. Друге — визнати незаконним кримінальне переслідування по справі, яка закрита Верховним судом ще у 2005 році. І третє — це політичний момент усіх переслідувань", - уточнив нардеп.

Він зізнався, що опозиція не може прискорити процедуру звільнення Тимошенко, і додав, що в українського уряду є час надати свої відповіді на питання Європейського суду лише до 23 жовтня.

"Потім буде наданий захист. Сподіватимемось, що найближчим часом рішення буде розглянуте, і крапка в цій так званій "газовій" ганебній кримінальній справі, в якій Тимошенко незаконно звинуватили, буде поставлена", - підсумував Пашинський.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" очікує на закриття "газової" справи проти Тимошенко до кінця жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути