середа, 24 липня 2013 15:15

Немає законів, які б дозволяли лікувати Тимошенко за кордоном - ДПтСУ

Немає законів, які б дозволяли лікувати Тимошенко за кордоном - ДПтСУ
Юлія Тимошенко. Фото: despravda.com

Позиція Державної пенітенціарної служби України у питанні можливості лікування за кордоном Юлії Тимошенко чітко відповідає закону, а відповідно до чинного законодавства таке лікування неможливе.

Про це сказав представник пенітенціарної служби Ігор Андрушко, коментуючи роз'яснення професорів Національної юридичної академії ім. Я.Мудрого з цього питання.

"Наша позиція залишається незмінною і ми вже неодноразово відзначали, що на сьогодні, законодавчо це не передбачено. Все, більше тут нічого додати", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні громадські організації інвалідів оприлюднили відповідь на їх запит до Національної юридичної академії ім. Я.Мудрого, про можливість лікування Юлії Тимошенко за кордоном з чисто юридичної точки зору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко буде скаржитись до ЄСПЛ, бо їй досі не забезпечили належного лікування

Як розповіла керівник однієї з чотирьох організацій - ініціаторів запиту, Олена Шингарьова, в їх запиті були питання, що стосувалися того, чи передбачає чинне законодавство України можливість лікування за кордоном, особи, яка відбуває покарання за рішенням суду в установі виконання покарання, і чи можливо впровадження спеціального механізму, який би регулював можливість лікування такої особи за межами України.

У відповіді професорів академії говориться, що законодавчо така можливість не передбачена, а введення такої можливості стане окремої спеціальної преференцією для окремої особистості, що теж суперечить законодавчим принципам.

Зараз ви читаєте новину «Немає законів, які б дозволяли лікувати Тимошенко за кордоном - ДПтСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути