Ексклюзиви
середа, 24 липня 2013 10:49

"Регіонали" не бачать необхідності в позачерговій сесії

"Регіонали" не бачать необхідності в позачерговій сесії
Володимир Олійник: Більшість навіть не буде питати опозицію. Фото: transparentukraine.org

Заява нардепа із "Батьківщини" Олександра Турчинова про бажання опозиції скликати позачергову сесію є дешевим піаром.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "регіонал" Володимир Олійник.

"Коли ви маєте намір скликати позачергову сесію, то проводите консультації та збираєте 150 підписів. У опозиції є така кількість людей. Вони кажуть: Та ми за п'ять хвилин зберемо. Навіщо дурити один одного? Значна частина їхніх та наших депутатів зараз знаходиться за межами України. В період відпустки зібрати їх важкувато. Опозиція робила лише заяви, а не дії. Якщо ми ведемо мову про позачергову сесію, то, я сподіваюсь, без блокування. Тоді треба між лідерами попередньо погодити це питання. А такої ініціативи з їхнього боку не було", - наголосив Олійник.

За словами депутата, якщо виникне необхідність, більшість проведе позачергову сесію.

"Ми навіть їх питати не будемо. У нас достатня кількість людей. Але попередньо треба буде провести організаційні заходи - з'ясувати де хто знаходиться і дати їм якийсь час, і все. Поки такої необхідності немає. У нас є вересень. Місяця буде достатньо, аби прийняти рішення та прозвітувати перед Європою. Хіба вересень - це листопад? Ні. Тому треба попрацювати. А от чи є в них бажання - це вже питання", - зауважив Олійник.

Політик запевнив, що "Батьківщина" має від екс-прем'єра Юлії Тимошенко певну директиву.

"Гриценко сказав, що на закритому засіданні фракції 3 червня проголосували за те, що доки Тимошенко не вийде, ніякої євроінтеграції. Ніби вона звернулася через Немирю із таким проханням, хоч офіційно займає іншу позицію - "Заради України готова душу віддати". Тому імітація є, але вони робитимуть усе, аби угоду не підписали. Я на одній із програм двічі просив Яценюка підтвердити або спростувати цю інформацію. Він мовчав", - зазначив "регіонал".

Він вважає, що в опозиції знають: без них у більшості немає необхідної кількості голосів за євроінтеграційні закони, бо комуністи голосувати не будуть.

"Тому під різними приводами може бути блокування та затягування, що означає ставити Україну в дурну ситуацію. Але ж вже й Європа пріоритети змінила. Вона каже: Так, питання Тимошенко - важливе, але воно не першочергове, тому давайте розглядати можливість лікування за кордоном", - пояснив нардеп.

"Опозиція боїться, що, по-перше, після підписання асоціації про декого забудуть. По-друге, того, що при Януковичі Україна потрапить до Євросоюзу. Вони хочуть тут все заблокувати, аби самим це зробити. Отакі божевільні люди. В цьому змаганні за першість вони ігнорують найголовніше - національний інтерес", - додав Олійник.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" не бачать необхідності в позачерговій сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути