Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2013 20:34

"Регіонал" побоюється, аби референдум не перейшов у фарс

"Регіонал" побоюється, аби референдум не перейшов у фарс
Фото: elektorat.te.ua

Народний депутат від фракції Партія регіонів Володимир Олійник переконаний, що необхідно поновити статус українського народу. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"В 96 році відбулась узурпація влади. 5 Стаття Конституції каже, що основним джерелом влади є народ, маючи опосередковане управління (обрання президента, народних депутатів) та пряме (референдум). А скільки треба депутатів, щоби вони блокували волю всього народу? 151 нардеп", - наголосив він.

Окрім того, він додав: "Прописали: 300 депутатів повинні підтримати, замість того, щоби прописати, що 300 повинні вето накласти. А це велика різниця. Є воля народу на референдумі, тому знаходьте 300 депутатів, щоби блокувати. Таким чином народ позбавили права управління".

На його думку, потрібно було прийняти "спеціальний закон про Конституційну асамблею. Зібрати фахових економістів, юристів, заборонивши їм в подальшому обіймати посади в виконавчих органах влади, і вони би тоді прописали не під себе закон. А тоді вже на референдумі би затвердили, після чого не змогли би її так легко змінювати".

Водночас, політик наголосив, що "зараз необхідно поновити статус українського народу, як суб'єкту, в тому числі і права".

Говорячи про те, що експерти запропонували можливість скасування на референдумі рішень президента і Кабміну, то він сказав: "Нам би не дійти до того моменту, що референдум перейде у фарс, бо це насправді визначна подія. Його проводять по важливим питанням, але по кожному указу президента задіяти референдум – це не правильно".

Нагадаємо, нардепи від "УДАРу" подали до Верховної Ради проект концептуально новий закон про всеукраїнський референдум. Вони пропонують скасувати можливість виносити на всеукраїнський референдум текст нової Конституції та змін до вже чинної її редакції без участі Верховної Ради, "що є гарантією від зміни конституційного ладу в неконституційний спосіб".

При цьому, законопроект передбачає можливість винесення на всеукраїнський референдум за народною ініціативою питання про скасування нормативно-правових актів президента, Кабінету міністрів, міністерств чи інших центральних органів виконавчої влади.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" побоюється, аби референдум не перейшов у фарс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути