пʼятниця, 04 травня 2007 16:27

Барака Обаму узяли під охорону через невдоволення расистів

Сенатора від штату Ілінойс Барака Обаму узяла під охорону Секретна служба США, повідомляє агентство Associated Press.

Рішення охороняти кандидата на участь у президентських виборах – 2008 прийняв у четвер міністр національної безпеки Майкл Чертофф.

У Секретній службі заявляють, що яких-небудь конкретних погроз на адресу Обами не було. Неназване високопоставлене джерело AP у спецслужбах розповіло, що побоювання викликають декілька чинників, зокрема "расистські дискусії на веб-сайтах прихильників переваги білої раси".

У Міністерстві національної безпеки серед причин цього рішення називають також "фінансовий стан кандидата, проведення їм активної передвиборної кампанії та лідерство за даними попередніх опитів".

Як відзначає в п"ятницю газета The New York Times, півтора роки, що залишаються до виборів, стали рекордним терміном, за який до кандидата в президенти США були приставлені секретні агенти. Як правило, учасники передвиборних перегонів до останнього відмовляються від охорони спецслужб – вважається, що постійний супровід агентів сковує дії політика і заважає безпосередньо спілкуватися з виборцями.

Проте відразу після оголошення Обами кандидатом на місце в Білому домі передвиборний штаб сенатора найняв для його захисту співробітників приватного охоронного агентства, деякі з них – колишні агенти федеральної служби. Про побоювання за безпеку свого чоловіка відкрито заявила дружина сенатора Мішель Обама (Michelle Obama) в інтерв"ю The New York Times. Вона зізналася, що "прокручує подумки всі можливі сценарії, а також те, як ми з ними упораємося".

Ще один кандидат в президенти від демократів Хіларі Клінтон також знаходиться під захистом Секретної служби – як колишня перша леді США, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Барака Обаму узяли під охорону через невдоволення расистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути