пʼятниця, 28 травня 2021 09:30

Банкова відхрещується від законопроєкту про олігархів - журналісти назвали ОП брехунами

Банкова відхрещується від законопроєкту про олігархів - журналісти назвали ОП брехунами
Журналісти кажуть, що Офіс президента Зеленського займається "хитро-убогою" нормотворчістю. Фото: president.gov.ua

Опубліковані в ЗМІ норми не є текстом законопроєкту про олігархів, він ще не готовий. Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

"Законодавча робота - це процес, який має свої етапи. Початок - реєстрація законопроєкту в парламенті або хоча б його офіційна презентація. Це точно не відбувається у формі публікації чиїхось фантазій про можливий законопроєкт або в формі "зливання" в якесь зі ЗМІ якихось ніким не підтверджених і взагалі незрозумілих варіантів.

Те, що опубліковано в ЗМІ, не є текстом підготовленого законопроєкту", - цитує Подоляка "РБК-Україна"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов тримає монополію на залізниці

"Зараз не можна говорити беззастережно про те, яким буде закон про деолігархізацію, ініційований президентом Володимиром Зеленським, після його ухвалення парламентом", - сказав радник керівника ОП.

Пропозиції до документа розглянуть і проаналізують депутати.

"Для президента й для громадськості принципово одне - щоб епоха олігархів та їхнього деструктивного впливу на державу закінчилася вже цього року", - сказав Подоляк.

Водночас видання ZN.UA, яке повідомляло про законопроєкт, назвало Подоляка брехуном.

"Михайлу Подоляку брехати - як дихати. Якщо ОП хоче у такий спосіб змусити ДТ видати джерело - не вийде. А якщо, знявши реакцію на свою хитро-вбогу нормотворчість, команда Зеленського відкоригує законопроєкт, то ми тільки за. Не дякуйте", - цитує "Українська правда" коментар редакції ZN.UA.

20 травня на пресконференції президент Володимир Зеленський заявив, що законопроєкт про олігархів "майже на 100 відсотків готовий". "Думаю, що він з'явиться наступного тижня", - сказав президент.

ZN.UA повідомило про законопроєкт у четвер. "Після прочитання законопроєкту з'явилося усвідомлення, що його мета зовсім не "подолання конфлікту інтересів, спричиненого злиттям політиків, медіа та великого бізнесу", ідеться в публікації.

Зараз ви читаєте новину «Банкова відхрещується від законопроєкту про олігархів - журналісти назвали ОП брехунами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути