понеділок, 04 червня 2007 21:03

Банкіри нарешті побачили користь в дострокових виборах

Досягнуті домовленості про проведення дострокових парламентських виборів 30 вересня, що ведуть до вирішення політичного конфлікту, сприятимуть збільшенню інвестиційної привабливості країни.

Заступник голови правління банку "Фінанси і Кредит" (Київ) Сергій Борисов вважає, що інтерес іноземних інвесторів до українського ринку після призначення дати парламентських виборів підвищився.

"Інвестори позитивно відреагували на домовленість провести вибори 30 вересня. Сьогодні інтерес іноземних банків до боргів і позик українських фінустанов підвищився. Найближчим часом ми побачимо нові синдиковані позики на хороших умовах", - сказав банкір.

Разом з тим, за оцінкою глави Київської обласної дирекції Укрсоцбанку (Київ) Андрія Оністрата, іноземні інвестори, які планували здійснювати інвестиції до України, чекатимуть підсумків парламентських виборів для ухвалення рішення про вкладення капіталу в країну.

"Політика не впливає на економічні процеси в країні в короткостроковому періоді, але може відбитися в стратегічному періоді - за підсумками року до України може поступити менше інвестицій, ніж у минулому році. Іноземні інвестори, які планували здійснювати інвестиції до України, чекатимуть підсумків парламентських виборів", - сказав він.

За його оцінкою, політична криза не відбилася на вартості запозичень для вітчизняних банків.

"Українські банки вже своєю значною частиною є іноземними, і вартість зовнішніх позик для них не міняється залежно від розвитку політичних подій в країні", - сказав А.Онистрат, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Банкіри нарешті побачили користь в дострокових виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути