Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 13:18

Балога знає, для чого Тимошенко потрібна коаліція з ПР

Балога знає, для чого Тимошенко потрібна коаліція з ПР
У ВР має бути створена справжня, а не технічна коаліція. Про це заявив глава Секретаріату президента України Віктор Балога, повідомляє прес-служба голови держави.

Він зазначив, що минулого тижня прем"єр-міністр Юлія Тимошенко публічно озвучила тезу про готовність БЮТ до "вимушеного союзу" у складі названих політичних сил.

"Як і завжди, вона сказала ще одну неправду. Адже насправді альянс БЮТ, Партії регіонів і комуністів де-факто проявив себе ще 2 вересня, коли були прийняті антиконституційні закони. Відтоді ця коаліція голосує дуже стабільно, зокрема, і за законопроекти, які підривають основи національної державності. Достатньо як приклад навести продукт спільної законотворчості - прийнятий у першому читанні закон про державну службу, яким фактично в Україні запроваджується державний статус російської мови. БЮТ допоміг Партії регіонів значно просунутися у виконанні їхнього програмного гасла, що переконливо свідчить про їхню тісну співпрацю", - зазначив він.

На думку Балоги, БЮТ хоче створити "вимушену" чи "технічну" коаліцію з ПР і комуністами з єдиною метою - уникнути позачергових виборів до ВР, утримати Тимошенко на прем"єрській посаді та зберегти в уряді міністрів, призначених від БЮТ.

Балога підкреслив, що відсутність юридично оформленої коаліції у визначені Основним Законом терміни є підставою для підписання указу Президента про розпуск ВР та призначення нових виборів, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Балога знає, для чого Тимошенко потрібна коаліція з ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути