вівторок, 22 липня 2008 10:47

Балога підтримав Путіна стосовно нафтопроводу "Одеса – Броди"

Балога підтримав Путіна стосовно нафтопроводу "Одеса – Броди"
Глава секретаріату президента Віктор Балога переконаний, що використання нафтопроводу "Одеса – Броди" в запроектованому напрямку принесе значні вигоди для вітчизняної економіки.

На думку Балоги, аверсне використання нафтогону "стане вагомим елементом у справі диверсифікації поставок енергоносіїв у нашу країну".

Крім того, аверсний режим використання цієї магістралі розширить можливості для міжнародної співпраці України в галузі енергетики в контексті формування єдиної енергетичної політики Європи.

На сьогодні напрацьовано конкретні рішення, які дозволять незабаром використовувати потужності нафтопроводу з максимальною ефективністю.

Балога категорично відкинув закиди Прем"єр-міністра Тимошенко щодо існування корупційної складової у переведенні нафтопроводу Одеса – Броди в аверсний режим.

Він нагадав, що трубопровід був спроектований і побудований із належним техніко-економічним обґрунтуванням цього проекту саме для перекачування каспійської нафти з одеського терміналу до європейських споживачів. Отже, заяви прем"єра та її спроби протидіяти відновленню проектного напрямку використання цієї магістралі руйнують зацікавленість низки держав Середньої Азії та Європи в енергетичному співробітництві з Україною, йдеться в заяві.

Як відомо, у понеділок на засіданні президії російського уряду Володимир Путін заявив, що "Одеса-Броди" буде працювати в аверсному режимі.

"Це буде вже не реверсний, а аверсний режим", - заявив Путін у відповідь на заяву віце-прем`єр-міністра Росії Ігоря Сєчіна про те, що російські нафтотрейдери стурбовані намірами України здійснити в 2008 році прокачування нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" в реверсному напрямі.

Як відомо, минулого тижня секретаріат президент заявив, що Тимошенко зриває плани по реалізації проекту "Одеса – Броди", на що прем"єр звинуватила Секретаріат у реалізації корупційної схеми, яку вона назвала "Росукренерго-3", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога підтримав Путіна стосовно нафтопроводу "Одеса – Броди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути