неділя, 16 листопада 2008 21:25

Балога каже, що Яценюку потрібно було піти у відставку раніше

Глава секретаріату президента Віктор Балога пояснює, що члени партії "Єдиний Центр" у парламенті голосували за відставку спікера Арсенія Яценюка, щоб "розрядити ситуацію".

В інтерв"ю телеканалу "Інтер" він підкреслив, що в коаліційній угоді між БЮТ і НУ-НС "прописано чітко, що і Яценюк як голова Верховної Ради, і Юлія Тимошенко як прем"єр повинні подати у відставку". "Арсеній Петрович це зробив", - констатував Балога.

"Тому, щоб розрядити ситуацію і дати можливість всім політичним силам, які представлені в парламенті, думати про різні формати коаліції, потрібно було голосувати за ту заяву, яку Яценюк написав", - відповів він на питання, чому "Єдиний Центр" голосував за відставку спікера.

Водночас на питання, чому це голосування відбулося саме зараз, а не одразу після написання Яценюком заяви, Балога сказав: "Це питання до Арсенія Петровича, чому це питання не було поставлено в порядок денний. Я б на його місці в перший же день без регламентного комітету, без ніяких затримувань поставив це питання в порядок денний".

Балога також пояснив спротив БЮТ звільненню спікера тим, що, "приймаючи відставку Яценюка, БЮТ розумів, що буде стояти питання або про нові вибори, це однозначно, або про переформатування коаліції". "Ні одне, ні інше, мабуть, БЮТ не вигідно. Тому був такий високий спротив", - вважає глава секретаріату.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Балога каже, що Яценюку потрібно було піти у відставку раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути