Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2009 09:57

Балога дав 160 тисяч на пам"ятник Мазепі

Балога дав 160 тисяч на пам"ятник Мазепі
Глава Секретаріату Президента Віктор Балога пожертвував 160 тис. грн. на будівництво в Полтаві пам"ятника гетьманові Івану Мазепі. Про це повідомив народний депутат (фракція НУНС, депутатська група "За Україну") Микола Кульчинський, який є одним з ініціаторів встановлення пам"ятника Івану Мазепі в Полтаві.

"Я хочу подякувати всім, хто пожертвував на цю справу великі суми грошей: це фракція НУНС, яка майже повністю здала гроші, це В"ячеслав Кириленко. Це глава Секретаріату Президента Балога, який особисто мені передав 160 тисяч гривень", - сказав Кульчинський.

Також він повідомив, що найближчим часом планується отримати ще 200 тис.грн., і закликав всіх українців приєднатися до збору коштів. За словами Кульчинського, на сьогоднішній день зібрано 228 тис. 700 грн.

Нагадаємо, у грудні 2008 року влада Полтави затвердила остаточний варіант розміщення пам"ятника гетьманові Мазепі. Містобудівна рада вирішила розмістити пам"ятник на Соборній площі.

Самерішення про встановлення пам"ятника було ухвалене на позачерговій сесії міської ради 22 серпня 2008 року. Замовником проекту є Полтавська облдержадміністрація.

Проте Полтавська обласна рада відмовилася виділяти фінанси на будівництво монумента І.Мазепі і шведському королю Карлу XII. На це необхідно 1,5 млн.грн.

Пам"ятник І.Мазепі вирішили встановити за спонсорські гроші до 300-ліття Полтавської битви, яке відзначатимуть у 2009 році.


За матеріалами УНІАН, Ліга.
Зараз ви читаєте новину «Балога дав 160 тисяч на пам"ятник Мазепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути