середа, 12 листопада 2008 19:53

Мороз прирівняв Мазепу до Гітлера

Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає недоцільним спорудження в Полтаві пам"ятників Мазепі та Карлу XII.

Про це Мороз повідомив сьогодні на прес-конференції в Полтаві.

"Історію треба знати і шанувати, а переписувати її не можна. Треба не зносити пам"ятники та перейменовувати вулиці. Треба шанувати історію і її суть, а не намагатися переінакшити те, що було створено раніше", - переконаний Мороз.

"Я перекладав поему Черепкова "Зрада" і хочу сказати, що Мазепа немає жодного відношення до Полтавської битви. Він у Карла XII був не то в"язнем, не то консультантом, бо зрадив і останнього", - повідомив лідер СПУ і додав: "Хто винен у кровопролитті у Батурині, як не Мазепа, в тому що спалили Опішню, Веприк та інші містечка на Полтавщині, не лояльні до Мазепи. Про все це в поемі добре сказано".

Лідер соціалістів також повідомив, що "не так давно був у Стокгольмі" і "цікавився, як вони ставляться до ідеї про зведення пам"ятника Мазепі і Карлу XII. "Вони не розуміють цього питання, не пам"ятають Мазепу і не шанують Карла XII, адже останній приніс руїну для Швеції. Тому, вважаю ідею побудови їм пам"ятників нездоровою", - сказав Мороз і запропонував: "Слухайте, може давайте поставимо пам"ятник Гітлеру в Києві, який воював з СРСР і Росією зокрема, а ми ж тепер переінакшуємо історію".

При цьому Мороз пошкодував, що "полтавці з славетною історією підтримують так хворобливу ідею". Він також сказав, що не повністю підтримує дії Петра I, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мороз прирівняв Мазепу до Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути