пʼятниця, 14 листопада 2008 11:36

Хмара: Для Тимошенко Мазепа - зрадник

Для Юлії Тимошенко всі політики, які відстоюють українські інтереси, є зрадниками.

Таку думку висловив народний депутат IV скликання, один з лідерів УНП Степан Хмара, коментуючи заяву прем"єр-міністра, в якому вона назвала Віктора Ющенка зрадником, "таким, як Іуда та Іван Мазепа".

На думку Хмари, якщо для Тимошенко гетьман Мазепа так і залишився зрадником, то вона "далека від української історії і від розуміння українських національних інтересів".

"Ця заява свідчить, що вона продовжує мислити як радянська людина, для якої Іван Мазепа був зрадником Росії, відлученим від церкви Російською церквою, а не борцем за козацькі вольності і незалежність України", - вважає політик.

Він зазначив, що справжнім українцем не можна стати, тільки надівши національний костюм і намисто.

"В першу чергу, потрібно зруйнувати в собі радянські стереотипи, якими досі живе Юлія Тимошенко", - заявив він.

Хмара також вважає, що таким чином, нинішні розбрати між президентом і прем"єром - це не тільки конфлікт інтересів або боротьба за владу, а це і "конфлікт між українцем, який відстоює українські інтереси, і типовою радянською людиною, яка намагається відстоювати і успадковувати цінності та інтереси вже неіснуючої держави".

Нагадаємо, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що безпосередню відповідальність за відставку Голови Верхової Ради Арсенія Яценюка несе Президент України Віктор Ющенко.

Також Тимошенко зазначила, що сьогоднішнє звільнення Яценюка увійде в історію України як зрада.

"Історія цього світу знала дуже багато зрадників. Була історія Іуди, Брута, полковника Іскри, який зрадив Мазепу. На жаль, сьогоднішня ситуація в українському політикумі, яка має наслідком розвал демократичної коаліції і відставку спікера, я думаю, приблизно в такому контексті увійде до історії України", - сказала прем"єр, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Хмара: Для Тимошенко Мазепа - зрадник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути