Ексклюзиви
неділя, 23 грудня 2012 08:15

"Азарова варто розглядати як перехідного прем'єра, а Рибак буде до кінця каденції Ради"

"Азарова варто розглядати як перехідного прем'єра, а Рибак буде до кінця каденції Ради"
Янукович ухвалює рішення через тільки йому відомі мотиви, зауважує Березовець Фото: news.intv.ua

На призначення Олександра Лавриновича спікером працювали Фірташ і Льовочкін. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політтехнолог Тарас Березовець.

"І його поразка – це поразка цієї групи. Вони збиралися контролювати Адміністрацію президента, уряд і парламент. Тож просували Валерія Хорошковського на прем'єра, а Олександра Лавриновича – на спікера. Це не вдалося. А от Рибак – це старі донецькі. Чому так сталося, ніхто не знає. Адже Янукович ухвалює рішення через тільки йому відомі мотиви. Можливо, не сподобалися останні рухи Дмитра Фірташа, який почав виводити себе з-під удару Заходу. Запросив людей Сороса на канал "Інтер", а Хорошковський заходився критикувати Митний союз", - наголосив він.

Щодо Азарова, пояснює Березовець, то Янукович не хотів ризикувати ані Арбузовим, ані Клюєвим.

"Сьогодні непевна ситуація з погашенням зовнішнього боргу, і він не хоче робити з молодих перспективних кандидатів Сергія Кириєнка. Єльцин призначив його прем'єром Росії незадовго до дефолту країни 1998 року. На цьому політична кар'єра Кириєнка закінчилася. Азарова варто розглядати як перехідного прем'єра, а Рибак буде до кінця каденції Ради", - підкреслив експерт.

"Комуністи проголосували за обох "регіоналів", бо публічно вшановують Леніна і Маркса, а не публічно – Джорджа Вашинґтона (американський президент, якого намальовано на доларових купюрах, - ред.). Це – їхній справжній кумир. Комуністів цікавлять лише гроші й посади. Посаду для Ігоря Калєтніка теж здобули (став першим віце-спікером, - ред.). Симоненківці, як герої Ільфа й Петрова, не вірять на слово. Спочатку гроші, потім – стільці. Гроші отримали, то дали стільці", - наголосив Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не втомився від Азарова - експерт

Думки інших експертів стосовно того, чому головою Верховної Ради став 66-річний Володимир Рибак, а уряд знову очолив 65-річний Микола Азаров, читайте у журналі "Країна" № 49 (152) за 20 грудня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Азарова варто розглядати як перехідного прем'єра, а Рибак буде до кінця каденції Ради"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути