середа, 12 грудня 2012 10:07

Рибак став компромісом між ПР і сім'єю - експерт

Рибак став компромісом між ПР і сім'єю - експерт
Сергій Таран. Фото: 24tv.ua

Спікер буде головою не парламенту, а виключно більшості.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Сергій Таран.

Коментуючи висунення Партією регіонів на посаду спікера Володимира Рибака, експерт наголосив:

"Насправді, на перший погляд виглядає так, що Рибак — технічна кандидатура. Бо, як правило, на посаду спікера у нас претендували фігури, які були національного масштабу, часто це були носії рейтингу. Але зараз на цю посаду претендує людина, яка не є носієм рейтингу".

Водночас, він додав: "Зараз Рибак є ставлеником двох груп, які вели перемовини — Партії регіонів і сім'ї президента. Ніхто інший до цих перемовин не був долучений. Він абсолютно влаштовує як одну групу так і іншу. І, по суті, ці дві групи знайшли такого собі дубліката Азарова. Чому Азаров так довго тримається? Бо він якраз ці дві групи цілком влаштовує. Рибак такий самий".

Таран також підкреслив, що зараз вже інші умови голосування за голову Верховної Ради і це означає, що цю людина буде спікером тільки більшості.

"Зараз зовсім інша ситуація у зв'язку з ухваленням нового регламенту. Якщо раніше спікера обирала ВР таємним голосуванням і спікер по суті ставав політичною фігурою, яка керувала парламентом, то зараз відкритим голосуванням спікер стає людиною, яка є головою для більшості. Він заміняє руку Чечетова. Тобто, він керує більшістю, а не парламентом", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Рибак став компромісом між ПР і сім'єю - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути