четвер, 10 січня 2013 15:34

Азаров знайде гроші, щоб доправити додому жертв "Аеросвіту" - свій літак не дасть, бо ризиковано

Азаров знайде гроші, щоб доправити додому жертв "Аеросвіту" - свій літак не дасть, бо ризиковано
Микола Азаров: літаки високопосадовців замалі. Фото: visti.ks.ua

Український уряд має намір виділити фінансування на оренду літаків для перевезення пасажирів, які через ситуацію з авіакомпанією "АероСвіт" не можуть вилетіти із зарубіжних аеропортів, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Ми зараз знайдемо фінанси і доручимо відповідним службам брати в лізинг або оренду літаки, і організовано забезпечимо на цей гострий період вивіз наших пасажирів", - сказав він на зустрічі з експертами-економістами в четвер в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АероСвіт" звільнить усіх своїх працівників

Прем'єр повідомив, що в четвер він проводив нараду з питання вирішення ситуації, яка склалася навколо "АероСвіту", де обговорювалося, яким чином зняти гостроту цих подій.

Азаров зазначив, що зокрема обговорювалося рішення, щоб зобов'язати відповідні служби залучати вільні літаки для перевезення людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МАУ готові взяти собі більшість рейсів "АероСвіту"

"У нас немає таких літаків. Є компанія для обслуговування перевезення вищих посадових осіб, але там немає авіапарку для перевезення такої кількості пасажирів. Та й ці літаки знаходяться в такому стані, що прем'єр-міністра можна перевозити, а звичайних громадян досить ризиковано", - додав він.

Як повідомлялося, авіакомпанія "АероСвіт" у четвер скасувала низку рейсів в / з Києва: на виліт скасовані рейси в Одесу, Сімферополь, Мінськ, Стокгольм, Донецьк, Пекін, Варшаву, Ташкент і Тель-Авів; на прибуття скасовані рейси з Одеси, два із Сімферополя, з Тель-Авіва, Мінська і Донецька.

Раніше "АероСвіт" заявив про намір повернути в експлуатацію літаки, необгрунтовано затримані в ряді зарубіжних аеропортів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров знайде гроші, щоб доправити додому жертв "Аеросвіту" - свій літак не дасть, бо ризиковано ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути