четвер, 08 серпня 2013 13:41

Азаров заявив, що блокуванням Київради опозиція заважає "покращувати" столицю

Азаров заявив, що блокуванням Київради опозиція заважає "покращувати" столицю
Микола Азаров. Фото: ua.korrespondent.net

Опозиція в Київській міській раді саботує роботу з розвитку столиці, сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров журналістам у четвер у Києві.

Він зазначив, що опозиція в Київській міській раді всі три роки займається блокуванням прийняття найважливіших рішень, які могли б дозволити залучити фінансові ресурси в місто.

"Практично займається саботажем, паралізує роботу Київради і уряду доводиться втручатися постійно, знаходити ресурси і забезпечувати фінансування міських будівництв в той час, коли Київ сам може знаходити ресурси", - підкреслив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нелегітимну Київраду хочуть "крутити" до виборів президента - Меліхова

"Я хочу запитати киян: вам потрібні такі політики, які заважають будувати метро на Троєщину? Будувати міст, будувати розв'язку, покращувати життя в місті? Я хотів би знати думку киян на цей рахунок", - уклав М.Азаров.

Нагадаємо, що в опозиції вважають, що повноваження Київради завершилися 2 червня Через це депутати-опозиціонери блокують її пленарні засідання. При цьому нардепи, обрані до столичних мажоритарних округах, заявили, що опозиція дозволить проведення Київради тільки в тому випадку, якщо Верховна Рада призначить позачергові місцеві вибори в столиці. Раніше опозиція неодноразово вносила законопроекти і проекти постанов про проведення виборів у столиці в поточному році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступну сесію Київради проведуть 19 серпня

Верховна Рада двічі розглядала питання про призначення місцевих виборів у Києві, але обидва рази голосування було провалене - за нього не голосувала фракція Партії регіонів, аргументуючи свою позицію рішенням Конституційного суду про те, що чергові місцеві вибори мають проводитися одночасно на території всієї України, незалежно від того, якими були попередні вибори - черговими або позачерговими.

Секретар Київради Галина Герега заявила, що Київрада буде продовжувати роботу, незважаючи на заяву опозиції про його нелегітимність після 2 червня.

Також повідомлялося, що позачергова сесія Київської міськради відбудеться 19 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заявив, що блокуванням Київради опозиція заважає "покращувати" столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути