вівторок, 06 вересня 2011 08:20

Азаров запевнив Європу, що проблем з транспортуванням газу не буде

Азаров запевнив Європу, що проблем з транспортуванням газу не буде

Україна повністю виконає всі свої зобов'язання перед країнами Європейського Союзу щодо транспортування своєю територією російського природного газу.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив під час зустрічі з Міністром закордонних справ Республіка Словаччина Міколашем Дзуріндою.

"Я зробив офіційну заяву, що ми вважаємо газові контракти з Росією кабальними і невигідними. Але ми забезпечимо в повному обсязі транспортування газу до Європи", - заявив він.

Голова уряду зазначив, що Україна розуміє всю відповідальність перед Євросоюзом і не допустить жодних збоїв у газопостачанні.

"Ми, безумовно, будемо виконувати контракт і водночас наполегливо проводити переговори з нашими російськими партнерами", - підкреслив прем'єр.

При цьому він зауважив, що Україна розраховує на участь Європейського Союзу в процесах, які розпочнуться при реорганізації системи "Нафтогаз" та створенні української самостійної газовидобувної компанії.

Нагадаємо, що раніше прем'єр сказав, що до досягнення домовленостей з Росією про умови поставок газу, Україна буде виконувати існуючі угоди. "Твердо і абсолютно однозначно хочу сказати всім: ніхто ніколи не дочекається ніяких воєн, у тому числі газових, з нашим стратегічним партнером Росією", - запевнив він.

У свою чергу, раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна звернеться до Стокгольмського суду у разі вичерпання усіх можливостей для компромісу щодо перегляду газових контрактів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров запевнив Європу, що проблем з транспортуванням газу не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути