вівторок, 24 січня 2012 17:05

Азаров залишив закон Табачника про вищу освіту, але пообіцяв його доопрацювати

Азаров залишив закон Табачника про вищу освіту, але пообіцяв його доопрацювати

Кабінет міністрів України не буде відкликати свій законопроект про вищу освіту з Верховної Ради для доопрацювання, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

За результатами обговорення законопроекту про вищу освіту з ректорами та громадськими студентськими організаціями у вівторок у Києві прем'єр-міністр і присутні на цьому обговоренні дійшли спільної думки, що цей законопроект не потрібно відкликати з парламенту.

Азаров запропонував як альтернативу надіслати в парламент додаткові пропозиції від уряду та громадських організацій щодо його доопрацювання для того, щоб підготувати цей законопроект до першого читання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На обговорення закону про вищу освіту з Азаровим не пустили одного із учасників

Прем'єр також запропонував створити оперативну групу з доопрацювання законопроекту і ввести до її учасників представників студентських організацій, які виходили на масові акції протесту проти ухвалення цього законопроекту.

"Наступає момент, коли краще - ворог хорошого: коли затягування з прийняттям законопроекту буде тільки заважати", - підкреслив Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів обіцяють новий закон про вищу освіту влітку

Як повідомлялося, 28 грудня 2011 року в Верховній Раді був зареєстрований урядовий проект закону про вищу освіту. Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник прогнозував ухвалення закону про вищу освіту, підготовленого Кабінетом міністрів, у першій половині 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти: "Освітня реформа Табачника — найгірше, що можна було вигадати"

У грудні 2011 року свій законопроект про вищу освіту зареєстрували народні депутати Арсеній Яценюк та Леся Оробець (фракція НУ-НС). 6 січня 2012, народний депутат Юрій Мірошниченко (Партія регіонів), представник президента України в парламенті зареєстрував у Верховній Раді свій проект закону "Про вищу освіту".

Зараз ви читаєте новину «Азаров залишив закон Табачника про вищу освіту, але пообіцяв його доопрацювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути