пʼятниця, 10 лютого 2012 15:45

Азаров впевнений, що "сирне питання" вирішиться, бо українські продукти високоякісні

Азаров впевнений, що "сирне питання" вирішиться, бо українські продукти високоякісні

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україна і Росія домовляться і обмеження на імпорт українських сирів будуть зняті, тому що українські сири високоякісні.

"Наші сири прекрасної якості. Там ніякого пальмового масла немає, але такі хитрощі є. В результаті такі бар'єри непотрібні створюються, але рано чи пізно ми домовимося і ці бар'єри знімемо", - сказав він, виступаючи з лекцією в Латвійському університеті в п'ятницю в Ризі .

Азаров вважає, що останній конфлікт з РФ щодо постачання українських сирів "є звичайною практикою взаємовідносин великих торгових партнерів, коли компанії лобіюють в урядах різні обмежувальні заходи, намагаються захистити свій ринок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві демонстративно не захотіли зустрічатися з Присяжнюком і говорити про сир - ЗМІ

На думку українського прем'єра, так не повинно бути, оскільки існують міжурядові договори, які повинні забезпечувати вільні надходження товарів на ринки двох країн.

У середу, 8 лютого, Оніщенко заявив, що з продажу у Росії буде вилучена сирна продукція трьох українських виробників. Також один із найбільших виробників молочної продукції в Україні призупинив виробництво сирів на Пирятинському сирзаводі через заборону Росією постачань продукції підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-міністр: Заборона українських сирів у Росії - суто політична

Раніше глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко заявив, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що постачаються з України". Зокрема, мова йшла про перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який постачається до РФ низкою українських виробників.

Зараз ви читаєте новину «Азаров впевнений, що "сирне питання" вирішиться, бо українські продукти високоякісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути