середа, 08 лютого 2012 10:01

У Росії заборонили сири трьох українських виробників

У Росії заборонили сири трьох українських виробників

Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко підписав документи про вилучення з продажу в Росії та зупинення ввезення в РФ сирної продукції трьох українських виробників.

"Підписані документи про обіг сирів виробництва України, які стосуються трьох видів виробів виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область)", - повідомив він.

"Згідно зі статтями 9 і 16 закону "Про якість та безпеку продуктів", а також постановою уряду від червня 2011 року, з метою недопущення на споживчий ринок РФ фальсифікованої продукції та забезпечення продовольчої безпеки Росії підписані документи про призупинення ввезення в Росію і обігу на території РФ сирів зазначених виробників", - сказав Онищенко.

За його словами, ці документи направлені до Федеральної митної служби і в територіальні управління Росспоживнагляду "для тотального вилучення цієї продукції з обігу як невідповідної встановленим вимогам Технічного регламенту на молочну продукцію та молоко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти втерли носа російським критикам українського сиру

Сири, які не відповідають російським вимогам, вилучено вже в Москві, Орловській, Ростовській областях та Дагестані.

Як зазначив глава Росспоживнагляду, дії виробників цих сирів "кваліфікуються як протиправні, пов'язані з введенням споживачів в оману за статтею 14.7, а також ст.14.43-14.46 КоАП".

"Нині в роботі перебувають ще 200 відібраних проб цієї продукції по всій країні, і в міру отриманих результатів робота по вилученню з обігу, в разі необхідності, буде продовжена", - підкреслив глава Росспоживнагляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міненерго замовило прибирання офісів на 840 тисяч гривень

За його словами, такому рішенню сприяло й те, що, незважаючи на зустріч, яку він провів з головою Мінсільгоспу України за ініціативою українського міністра, спеціально приїжджав у Москву 17 січня, і телефонні переговори 25 січня, "ніяких заходів вжито не було і жодна з домовленостей не виконана".

"Замість пошуку рішень щодо виходу з ситуації, ми спостерігаємо активізацію, в тому числі і в маргінальних російських виданнях, обговорення безглуздих процедур публічного деведення зворотного, посилання на абсолютно, з юридичного погляду, неспроможні дослідження, які проводилися за гроші заявника з порушенням діючих вимог, супроводжувані безпорадними коментарями псевдоаналітіков, що демонструють абсолютне незнання російського законодавства, порядку контролю та оскарження рішень компетентних російських органів", - зазначив Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держспоживстандарт не бачив документів про заборону в Росії українського сиру

На його думку "такі витівки з якимись публічними дослідженнями лише свідчать про неспроможність аргументації їх позиції".

"Все це робить спробу повторної зустрічі з міністром сільського господарства, про можливість якої ведуться переговори, абсолютно непродуктивною, оскільки його зобов'язання і дії, які пішли після цього, свідчать чи то про неспроможність його впливу на ситуацію, чи то про те, що у компетентного органу виконавчої влади України немає бажання вирішувати цю проблему в установленому порядку", - підсумував Онищенко.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заборонили сири трьох українських виробників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути