середа, 08 лютого 2012 20:58

Пирятинський сирзавод призупинив роботу через "сирну війну"

Пирятинський сирзавод призупинив роботу через "сирну війну"

Один з найбільших виробників молочної продукції в Україні "Молочний Альянс" призупиняє виробництво сирів на Пирятинському сирзаводі через заборону поставок продукції підприємства до РФ.

"Ми змушені з 9 лютого зупинити виробництво сиру на Пирятинському сирзаводі, відмовитися від значних обсягів молока, яке завод купував у господарств і населення. У той же час, ми будемо продовжувати переговори, намагаючись обопільно вирішити незрозумілу для нас проблему", — йдеться в повідомленні холдингу.

Керівництво компанії зазначає, що сприйняло рішення Росспоживнагляду заборонити ввезення та реалізацію сирів Пирятинського сирзаводу в Росію з "тривогою, нерозумінням і надією, що дана ситуація все ж зміниться на краще". Водночас, у компанії підкреслили, що сирзавод не виробляв, не виробляє і не планує виробляти сирний продукт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заборонили сири трьох українських виробників

"Ми навіть не маємо на підприємстві обладнання, за допомогою якого можна було б уводити рослинні жири в суміш для варіння сиру", — наголошується в повідомленні.

"Молочний Альянс" нагадав, що завод перевіряли численні комісії України й Росії і холдинг готовий пройти повторні перевірки будь-коли.

Водночас у холдингу зазначають, що рішення Росспоживнагляду безумовно завдало компанії "значних фінансових збитків, ударило по іміджу чесного виробника", що також негативно впливає і на ситуацію на внутрішньому ринку.

"Закриті для експорту три найбільші сироварних підприємства України, які разом становлять половину українського експорту в Росію. Українському ринку такі кількості сирів не потрібні", — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про підписання главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком документів про вилучення з продажу в Росії та припинення ввезення до РФ сирної продукції трьох українських виробників: ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область) . Раніше Росспоживнагляд заявляв, що в українських сирах виявлено багато пальмового масла. У свою чергу, в Держветслужбі України ці претензії назвали безпідставними.

Зараз ви читаєте новину «Пирятинський сирзавод призупинив роботу через "сирну війну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути