середа, 08 лютого 2012 16:28

Українські сири якісніші, ніж кажуть у Росії - експерт

Українські сири якісніші, ніж кажуть у Росії - експерт

Результати тестування кількох українських сирів, які вилучили з продажу у Росії, засвідчили відсутність в них проблем з рослинними жирами.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив президент Центру незалежних споживчих експертиз "Тест" Валентин Безрукий.

"Головні причини відкликання українського товару не у якісних складових сирів, а у політиці. Я майже впевнений, що ініціаторами "розборок" з українськими сирами є російські виробники молочної продукції через конкуренцію. Саме вони змогли переконати Росспоживнагляд створити таку компанію. А досвіду у Росії і голови Росспоживнагляду Генадія Оніщенка по створенню кампаній проти продукції певних країн вистачає. Їх проводили і проти польських, білоруських та грузинських продуктів. Тому спроби чинити тиск на українських молочників відбуваються, щоб мати більш сприятливе конкурентне середовище серед власних молочних виробників", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія є ненадійним партнером з усіма своїми торговельними війнами

Експерт висловив упевненість, що привід для вилучення товару з продажу - вигаданий. За його словами, якщо рослинні жири в сирах і трапляються, то "явно не в тих масштабах, про які говорить пан Онищенко".

"Я думаю, не буде проблем із постачанням наших сирів до ЄС. Адже керівники одних з найбільших виробництв сирів - "Шостка" і "Звенигород" - є і європейськими гравцями, бо є французами. У нас нормальні сири, конкуренції за якістю вони не бояться. Інша річ, що на території ЄС є свої виробники, зокрема польські. Поставки українських сирів можуть заблокувати по акцизах і за квотами, не вигадуючи фантастичних причин", - зазначив Безрукий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: У "сирній" проблемі виникають питання до Росії, а не України

Він наголосив, що зараз українські споживачі можуть очікувати зниження цін на сири: якщо товар у надлишку, на нього завжди знижують ціни.

Зараз ви читаєте новину «Українські сири якісніші, ніж кажуть у Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути