пʼятниця, 10 лютого 2012 10:55

Росія не зупиниться і буде надалі шукати неякісні українські сири

Росія не зупиниться і буде надалі шукати неякісні українські сири

Список українських виробників сирів, постачаня яких заборонено до Росії, може зрости, якщо їхня продукція не буде відповідати російським вимогам.

Таку думку висловив глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко.

"Поки мова йде про три підприємства. Але якщо нам трапиться продукція інших виробників, яка не відповідає російським вимогам, значить, і вони додадуться до цього списку", — сказав він.

"Хочу особливо підкреслити: ми наполягаємо на тому, що для себе українські підприємства можуть виробляти продукцію якої хочете якості, за якими хочете документами, але якщо ви її випускаєте на російський ринок, то будьте ласкаві випускати її за російськими вимогами", — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-міністр: Росія купуватиме сир у 5 разів дорожчий, аби лише не український

У Росспоживнагляду були претензії до 14 українських виробників сиру.

Раніше він заявив, що співробітники відомства будуть особисто перевіряти українські підприємства, які виробляють сири, що постачаються на територію Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: У "сирній" проблемі виникають питання до Росії, а не України

У середу, 8 лютого, Оніщенко заявив, що з продажу у Росії буде вилучена сирна продукція трьох українських виробників. Також один із найбільших виробників молочної продукції в Україні призупинив виробництво сирів на Пирятинському сирзаводі через заборону Росією постачань продукції підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сирна" війна стане тестом на здатність України захищати свої інтереси - Кінах

Раніше глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко заявив, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що постачаються з України". Зокрема, мова йшла про перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який постачається до РФ низкою українських виробників.

Водночас, як повідомлялося, вчора, 9 лютого, міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк повернувся з Росії, де начебто обговорювалося "сирне питання". Як запевнили в міністерстві, перемовини пройшли вдало: "Сторони дійшли до того, що найближчим часом буде створена робоча група, яка проінспектує підприємства, ввезення продукції яких було призупинене".

Зараз ви читаєте новину «Росія не зупиниться і буде надалі шукати неякісні українські сири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути